Problem z edu pack i konfiguracją pod klienta e-mail


(Muszkin93) #1

Witam was,

mój problem polega na tym, że od dyrektora szkoły dostaliśmy adresy e-mail w usłudze edu pack i na żaden sposób nie idzie jej podpiąć pod żaden klient e-mail. Do konta można się zalogować zarówno z skydrive.com i hotmail.com. Składnia adresu e-mail wygląda następująco: imie.nazwisko@zst.radom.pl. Próbowałem ręcznie konfigurować i nic nie pomogło. Poniżej zrzuty ekranu z konfiguracji konta i błąd który wyskakuje.

konfiguracja1.png

konfiguracja2.png

blad_27.png


(Drobok) #2

Najpierw załóż sobie konto, masz błędy w adresie e-mail, oraz nazwie użytkownika. Musisz mieć założone konto z takimi danymi. Jak dane będziesz miał dobre (nie będzie tego błędu z danymi), wyłącz ssl jak będzie wywalać drugi błąd.


(Muszkin93) #3

nie mam błędnego bo normalnie z hotmail w przegladarce wysyłam i odbieram e-mail, nie mogę nowego założyć bo dostaliśmy ten od dyrektora szkoły i tylko na ten adres materiały nam wysyła do zadań na specjalizacje więc tylko i wyłącznie ten adres wchodzi w grę


(Drobok) #4

Nie rozumiesz mnie, wpisz tam TWOJE dane do logowania. Jeśli wpiszesz tam cokolwiek to wiadomo że się nie połączysz. A potem daj ss’a z błędem jaki ci wywala …


(Muszkin93) #5

no chyba raczej rozumiem bo zamiast imie.nazwisko wpisuje swoje dane to na screenie jest tylko dla przykładu jak wygląda mail


(Drobok) #6

ss nr3, zmień ssl na tls


(Muszkin93) #7

no więc teraz wyskakuje takie okienko co kliknę ok to od nowa wyskakuje, jeśli kliknę anuluj standardowo błąd:

http://up.programosy.pl/foto/komunikat_1.png

bledy_1.png


(Drobok) #8

Spróbuj zapamiętać hasło / wyłączyć “przetestuj ustawienia po kilknięciu dalej”


(Muszkin93) #9

Zadanie „******.*********@zst.radom.pl - Odbieranie” zgłosiło błąd (0x800CCC92): „Serwer poczty e-mail odrzucił dane logowania. Sprawdź nazwę użytkownika i hasło dla tego konta w obszarze Ustawienia kont. Odpowiedź serwera: -ERR authentication failed”

a z wysyłaniem już nie widzi tego błędu