Problem z explorer.exe*32


(Artur4455) #1

Niestety mam problem właśnie z procesem explorer exe *32, który pojawił się u mnie od kilku dni w związku z niedawnym pojawieniem się wirusa na fb treści ,,hahaha" w zapakowanym formacie. Niestety pobrałem plik i go rozpakowałem. Wiele rzeczy zmieniłem później, antywirus avast - ten bezpłatny wykrył zagrożenia, które usunąłem. Teraz nic nie wykrywa złego. Wiele sterowników przeinstalowałem, ale własnie nie dawno zorientowałem się, że to właśnie owy proces explorer exe *32 - jego kilkukrotna zawartość w procesach (mniej więcej cztery) jest przyczyną zamulenia komputera i jego bardzo powolnej pracy. Posiadam system Windows 7 64 bit.

Addition.txt

Extras.Txt

FRST.txt

GMER.txt

OTL.Txt


(Acorus) #2

Odinstaluj Search Assistant WebSearch 1.74.Użyj AdwCleaner http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ z funkcji Skan(Szukaj) a następnie Clean(usuń) (w przypadku Visty/Windows7 uruchom z prawokliku jako Administrator).


(Artur4455) #3

Podaje link do pliku FRST oraz przesyłam log

 

http://wklej.org/id/1392184/

Fixlog.txt


(Fakiron) #4

Edytuj post i raporty umieść na wklej.org


(Artur4455) #5

 

 

Dzięki za radę :smiley:


(Acorus) #6

Wykonaj w trybie awaryjnym.Otwórz Notatnik i wklej:

HKLM\...\Run: [AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA] = 1
HKLM\...\Run: [svchost] = regsvr32 /s "C:\Temp:0041C14C.dat"
HKU\S-1-5-21-2240263262-2246457048-4093050287-1000\...\Run: [AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA] = 1
HKU\S-1-5-21-2240263262-2246457048-4093050287-1000\...\Run: [svchost] = regsvr32 /s "C:\Temp:0041C14C.dat"
SearchScopes: HKLM-x32 - DefaultScope value is missing.
S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
2014-06-14 17:38 - 2014-06-14 17:41 - 00000000 ____ D () C:\AdwCleaner
2014-06-14 17:44 - 2014-03-08 15:02 - 00000434 _____ () C:\Windows\system32\Drivers\etc\hosts.ics

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.


(Artur4455) #7

Na chwilę obecną widzę że problem zniknął. Wielkie dzięki za pomoc w pozbyciu się tego, komputer chodzi o wiele szybciej :D. Jeżeli dana sytuacja się powtórzy to dam znać.

 

Pozdrawiam