Problem z explorer.exe


(lioton) #1

Ello witam otóż mam problem z ekranem a dokłaadnie z tym ze go niema.

Normalnie uruchomiłem kompa pojawił sie ekran ładowania systemu.

Trwao ładowanie grubo dłużej niz zwykle ale sie nie przejąłem. A potem pojawił sie czarny ekran...................... i nic! !!

Wyskoczyło mi tylko okienko moje dokumenty i tak właśnie dosatałem sie do neta a zamiast pulpitu jest czarny ekran a gdy zamknąłem okno moich programów to zniknęło gdzies w głąbi czrnej i nic.

Komp chodzi normalnie monitor jest dobrze podłączony skanuje aktualnie antywirem bo czy to może bycjakis trojan ??????

POMocy prosze bardzoi ];];];];];];];];];];]


(Pawilojc) #2

uruchom komputer w trybie awaryjnym+skan antywirem lub scandiskiem z trybu wiersza polecenia+log+karta graficzna i sterowniki


(lioton) #3

Eeeeeeeeeeeeeee a powiedz to jakoś bardziej po polsku ;];];];];];]

Skana już robie .


(Stawik1984) #4

a probowales uruchomic explorer.exe z polecenia uruchom( znaczek win + r ) chociaz tak moze do panelu sterowania bys sie dostal , przeskanuj spybotem tez moze


(Cosik Ktosik) #5

Można jeszcze inaczej (jak tamto nie działa): wcisnąć trzech króli tj ctrl+alt+del, teraz menedżer zadań, z menu plik->nowe zadanie i wpisać explorer.exe

Ja bym najpierw spróbował ostatniej znanej dobrej konfiguracji.


(lioton) #6

Niop pomogło to explorer.exe ;];];];]];] ekran jest ale mógłby mi ktoś wytłumazcyc dlaczego tak sie z tym ekranem stało bo to 1 raz odkąd mam kompa .


(Łukasz14) #7

lioton , instalowałes ostatnio jakieś "upiekszacze" pulpitu? Najprawdopodobniej jakiś program mógł wyłączyć explorer'a lub go uszkodzić.


(Cosik Ktosik) #8

W start->uruchom, wpisz regedit

Znajdź klucz:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

wartość Shell

powinna mieć typ reg_sz i zawierać explorer.exe

(jeżeli nie ma to ją utwórz)


(lioton) #9

Nie instalowałem nic takiego.

A tego HKLM to wogule niemam HKLM tylko chyba HKEY.


(Cosik Ktosik) #10

HKLM to HKEY_LOCAL_MACHINE (przepraszam, przyzwyczajenie do podawania skrótów).


(Agatonster) #11

lioton ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(lioton) #12

Tutaj jest to co mi sie pojawia jak zrobie z tym regedit.

Czy to wszystko jest dobrze ???? bo problem dalej występuje !!


(Cosik Ktosik) #13

Jak dla mnie Masz jakiegoś robaka (ten wpis jest zły), podaj log z hijackthis: viewtopic.php?f=16&t=36654


(Leon$) #14

(lioton) #15

Tu jest log.

http://img.wklej.org/images/621890037Ma ... _-_001.png

Anty spyware !!


(Łukasz14) #16

lioton , wrzuć tego loga jako tekst na forum lub na www.wklej.org

Bo nie wiem czy ktoś Ci będzie przepisywał całą linijkę która by była to wurzucenia...


(lioton) #17

http://wklej.org/id/5cfde038e6

Sorx ale nie wiedziałem ze tak trza :]:]:]

No i co z tego widać ?


(Leon$) #18

Zastosowałeś plik.reg który ci podałem?

:slight_smile:


(lioton) #19

Niopo narazie nie zrobie to ale teraz nie chodzi mi oto rzeby to tylko naprawic tylko dowiedziec sie czemu tak sie stało jak sie stało :]:]:]