Problem z geforce 6600le


(Janek546) #1

mam problem zkartą graficzną 6600le. nagle nie chcą działać gry. kiedy włączę grę zaczyna obraz migać jakimiś fragmentami. niewiem czy to wina karty czy może zasilania. co zrobić by działało dobrze???.Zamieszcze dodatkowo screenshot-y


(M Kupczynas) #2

Chłodzenie na karcie dobrze chodzi :?: Obudowę masz otwartą, czy zamkniętą :?: Jeśli zamkniętą to upewnij się, że jest w niej dobra cyrkulacja powietrza.


(Matiz 12345) #3

a windows normalnie chodzi , niewidać pasków i innych dupereli na monitorze?????

dopiero ją kupiles ?? czy miasz ją od jakiegos zcasu i to sie od niedawna zaczelo dziac?????


(Janek546) #4

obudowa jest otwarta,wiatrak dobrze chodzi,karta jest goraca.

win dobrze chodzi,normalnie wyswietla,karta diała 6 miesiecy bez zazotu i to zaczeło dziac sie po całym dniu pracy.


(Wigrus1) #5

może wystarczy dać jej trochę odpocząć, niech całkiem ostygnie, jak będą dalej jaja to pamięci nie wyrabiają, za duża temp. radiatory/nawiew powietrza na nie.


(JNJN) #6

Proszę zmienić temat postu na konkretny,opcja zmień i popraw.JNJN


(Janek546) #7

znajomy zmienił dysk twardy , wszystkie stery i jest jak było . karta odrazu się grzeje , system działa normalnie ale gdy włączam grę to latają jakieś elementy obrazu.


(Mlajtner) #8

może to nie zawsze skutkuje

ale zmniejsz taktowania karty

oba

lub każde z osobna


(Wigrus1) #9

nie po to producent takie takty dał, żeby je teraz obniżać, widać trefna karta, jak masz gwarancję to oddawaj, bo jak nic to przegrzana jest...


(Janek546) #10

mam gwarancję może pójdę do sklepu we wtorek . zobaczymy co oni na to powiedzą.

Złączono Posta : 17.12.2006 (Nie) 15:22

sprawdziłem w 3dmarku i wynik ogólny to ok. 1450 .niewiem co to znaczy i jaki wynik jest właściwy dla asusa gf 6600le.

Złączono Posta : 05.01.2007 (Pią) 22:07

oddałem na gwarancji . uznali gwarancję . [spalone rejestry] . za dwa tygodnie mają oddać naprawione. przepraszam za moją niekompetencję i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . do następnego.