Problem z głosem 5.1 w internecie

Witam

Mam od kilku dni taki mały problem co mnie denerwuje i rozprasza :slight_smile:

W dniu kiedy zauważyłem problem nic nie instalowałem żadnych sterowników nic się nie bawiłem z kompem…

Jedyne co robiłem to na chwile wypinałem kable z wyjść tylnych w karcie dźwiękowej bo chciałem podłączyć słuchawki z mikrofonem i przedni panel mam niepodpięty… później zresztą wszystko podpiąłem tak jak było i zauważyłem problem :

W winampie, WindowsMediaPlayerze wszystko gra ładnie na 5.1 wszystkie 5 głośników + sub gra

Natomiast jak włączę muzykę w sieci na stronkach typu wrzuta.pl bądź fotka.fm przestaje grać głośnik centralny i obydwa tylne zostaje tylko sub i 2 przednie głośniczki nie pasuje mi to bo poprostu jest dużo słabsza jakość muzyki …

W opcjach w Realtek Audio HD i opcjach systemu wszędzie mam ustawione 5.1 sprawdzałem zresztą myśle że tam raczej problemu nie powinno być bo przez ostatni rok wszystko ładnie śmigało czy to w necie czy na kompie grały wszystkie 5 + sub tylko przez te słuchawki coś się zepsuło tak myśle i sam juz nie wiem jak to naprawić ;/

Proszę o konsultacje i dzięki z góry za pomoc

Mam Windows XP

A działało wcześniej 5.1 ze stron wrzuta.pl czy coś? Możliwe, że u Ciebie tak działa stereo. Bo taki odtwarzacz na stronie nie jest tak zaawansowany w odtwarzaniu jak winamp.

Wszystko grało wcześniej w stereo dlatego uwagę na to zwróciłem bo przestało grać tak jak powinno…

A tak w ogóle dzięki za jakąś odpowiedź :smiley:

Nie ma sprawy :wink: To może sprawdź mikser systemowy. Nie mam za bardzo pomysłów bo ja podłączam kino do kompa optycznym.

Nie mam pojęcia pobawię się jeszcze tak jak radzisz w tych opcjach…

Podam nazwę tych głośników może ktoś kto miał taki sam problem jakimś cudem przeczyta i coś to da :slight_smile:

a jak nie to trudno po prostu będę się starał słuchać muzy zainstalowanej na kompie już …

LOGITECH 5.1 X-530 New Logitech

taki podstawowy zestawik :]

Dzięki bardzo