Problem z głośnikami Creative Inspire T6100 5.1


(Dziadek_._P0L) #1

Witam ,

Mam taki problem:

Z głośników Creative Inspire T6100 wychodzą trzy końcówki, które podłączam do karty dźwiękowej zintegrowanej z płytą główną czyli pod line in, line out i mic, bo w instrukcji pisze iż komputer obsługuje dźwięk 5.1, problem jest w tym, że podczas standardowego testu programu w windows vista one wszystkie działają, a gdy chcę posłuchać muzyki, czy obejrzeć film to działają tylko przedni lewy i prawy, a pozostałe milczą. Druga sprawa jest taka, że uruchomiłem ponownie komputer i podczas przeprowadzenia testu tylko frontowe działają niczym jak by było stereo.

Proszę o pomoc


(huber2t) #2

Sprawdź jeszcze ponownie ustawienia dźwięku, moze coś ominołeś


(Dziadek_._P0L) #3

W ustawieniach dźwięku wszystko dałem "przywróć domyślne" i nic dalej mi głośniczki działają jako stereo =/


(huber2t) #4

A moze spróbuj sam ustawić, takie ustawienie jak dałeś nie zawsze pomaga


(Lukaszk 89) #5

A czy oczekujesz dźwięku przestrzennego po 2 kanałowych mp-trójkach i filmach?Sprawdź na jakimś filmie dvd.

Pobierz tego sampla,bądź tego i sprawdź czy masz dźwięki przestrzenny w nich.O ile się nie mylę o sprawdź najpierw w WMP.


(Dziadek_._P0L) #6

Loookash89 tego pierwszego filmu się nie da ściągnąć, ten test dzwiękowy w wmp działa na dwa głośniki. Jedyne co mi się udało to głośniki kwadrofoniczne =/ czyli słyszę przednie i tylnie, a subufer i centrany milczą.

Co do filmu na dvd i filmach w formacie mt2s to dzieje się jak ww

Pomocy :!: :!:


(JesperKyd) #7

A od kiedy podłącza się głośniki pod Line in i Mic?


(SilberPunkt) #8

Od czasów upowszechnienia zintegrowanych kart dźwiękowych obsługujących głośniki 5.1... nie wiedziałeś? :o

:roll:


(Lukaszk 89) #9

Start->Panel sterowania->Dźwięki i urządzenia audio->Głośność urządzenia(Zaawansowane)->Opcje->Sterowniki zaawansowane->Pierwszy suwak(pod nim powinien się pojawić przycisk zaawansowane, klikasz na niego)->Powiedz jakie tam masz opcje.