Problem z głośnikami


(system) #1

witam otoz mam taki problem dzis o3malem nowego kompa powpinalem do niego wszystkie sprzety stery jush byly na nim zainstalowane wpialem takze glosniki creative 7.1 i nie mam dźwięq wszelka głośnoś jest na maxa nie wiecie co moze byc powodem jego braq??


(Danielm86) #2

a jak karta dzwiękowa? I czy stery poinstalowane??


(system) #3

stery sa zainstalowane wszystko było w sklepie robione


(Predator714) #4

ja miałem coś takiego że wszystko było podłączone, stery zainstalowane ale nie było w ogóle głosu. instalowali mi wszystko w serwisie. 2 razy do nich wracałem i oni stwierdzili ze jest wszystko ok ale znów głosu nie było. Okazało się w koncu że przy instalowaniu BIOS'a coś było i wszystko potem działało.

Jesli masz stery i wszystko jest dobrze to sądze że dzieje się tobie to samo co mi


(Danielm86) #5

a nie masz wyciszonego.

start>uruchom>snvol32.exe i zobacz czy nie mas wyciszonego

do tego panel sterowania>dzwięki>zaawansowane i sprawdz czy masz ustawiony system 7.1

PS a czy twoja karta obsługuje taką liczbę głośników??


(Predator714) #6

Aha to więc pojedź do nich i żeby ci od nowa BIOS'a wgrali.


(Marcus35) #7

Zajrzyj do ustawień w Biosie. Jesli masz dodatkową kartę to ta zintegrowana powinna być wyłączona. Sprawdź czy jest dźwięk na karcie zintegrowanej bo może ta zewnętrzna uwalona ?


(De Niro) #8

jak jest to zintegrowana karta dzwiekowa to czy obsługuje sprzęt 7.1 :?: (sprawdz czy karta z płytą nie jest połączona taśma)

czy w zadanym programie nie ma dzwieku :?: