Wyjaśnię, bo tylko chaos się zrobił. Nowy Wolfenstein wymaga karty obsługującej DirectX 12 albo Vulkan. Ty masz kartę graficzną, która obsługuje tylko DirectX 11 albo OpenGL więc w domyslnych trybach jej nie odpalisz. Musisz wymienić kartę graficzną by móc grać w tę grę.
Jedynym sposobem byś mógł odpalić tryb OpenGL jest podobno dopisanie do opcji uruchamiania na Steam +r_renderapi 0. Nie mam pewności czy to działa, ale spróbuj i daj znać czy poszło.
Opcje uruchamiania znajdziesz klikając na grę na liście steam prawym klawiszem myszki, wybierając potem właściwości, klikając na przycisk “opcje uruchamiania” i tam wpisujesz podaną linijkę.
Tryb OpenGL mocno obcina klatki, jest niewydajny. Ja na Radeonie 6870 nie byłem w stanie grać w poprzednią część, także nie licz na mega płynność.
Niestety. Do płynnego grania na ustawieniach wysokich, ale nie maksymalnych minimum to 1060 6GB lub RX 580. Gra ma apetyt na VRAM i przy mniej niż 4GB płynność spada.
sebuś sebuś sebuś, ty chyba ignorujesz swoją inteligencje
najwięcej w porównaniu do czego ? całego zestawu ?
taka ciekawostka HD 6850 pobiera 130w a 6870 160-170w
tu widać problem po pierwszym screenie autora
nowy wolf chodzi całkowicie na Vulcanie tak jak wszystkie przyszłe gry wydawane przez Bethesda
Vulcana, ktory jest obsługiwany od GCN 1 wzwyż tak samo jak DX 12 oraz od GTX 6xx
a ty wyjeżdżasz z zasilaczem
No widać. Ale spytałem… bo dużej rzeszy ludzi nie działało, bo zasilacz za słaby. To było hmmm… takie pytanie… W tym problemie okazało się zbędne. No i co?
Według mnie - możliwe że nie mam racji - lub masz za mało ramu lub za mało pamięci na karcie - tak na moje oko mi sie wydaje.
Spróbuj przeinstalować grę…