Problem z grafiką chłodzeie


(Levistobi1) #1

witam mam karte graficzna ATI Radeon™ HD 2600 PRO po grze w crysis i inne gry temperatura skacze mi do 93 stopi C czy to normalne ? wtej chwili temperatura spadla do 73 t.C


(Mateusz 931) #2

Nie nie jest to normalne .. niby karty są odporne na wysokie temp. ale lepiej zmniejszyć...

Sprawdź chłodzenie na karcie, przeczyść wszystkie wiatraczki w obudowie z kurzu, jeżeli nie masz wentylowanej obudowy otwórz ją zobacz efekty.


(Levistobi1) #3

gdy gawlaczam np rano temp wynosi do 42 st C


(pycia14) #4

Co do wiatraczków,ile ich masz w obudowie ?


(Sk91) #5
  1. Lepsza wentylacja w obudowie.

  2. Ułóż kable od zasilacza tak żeby przepływ powietrza był jak najlepszy.

  3. Położenie komputera, jeżeli gdzieś pod biurkiem, zakleszczony pomiędzy meblami to normalnie że nie ma jak oddawać temperatury.

  4. Sprawdź czy chłodzenie chodzi poprawnie. Czy kręci się wentylator, czy radiator dobrze leży i jak długo masz kartę? Może czas na wymianę pasy.


(Darth ReX) #6

A jaki konkretnie to model??


(Levistobi1) #7

witam nie mam tam zadnych wiatraczkow jest tylko zasilacz ale on jest na gorze i procesor z wentylatorem grafike mam na samym dole bez zadnego wentylatora wylamalem tylko tylne blaszki.a kupiloem to cos w supermarkecie okolo 4 miesiecy temu

Wersja pakietu sterowników 8.39-070614a-049215E-ATI

Wersja Catalyst® 8.39 RC4 June20, 2007

Dostawca ATI Technologies Inc.

Wersja sterownika 2D 6.14.10.6706

Ścieżka pliku sterownika 2D System/CurrentControlSet/Control/Video/{0E87E95E-B6B8-41B0-837D-3F0FAF0996A3}/0000

Direct3D – wersja 6.14.10.0510

OpenGL – wersja 6.14.10.6641

Wersja Catalyst® Control Center 2007.0614.2139.36855

asus vw19 3d

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 17:09 został dopisany post przez levistobi1

wentylator odzasiacza chyba nie dziala bo stoi w miejscu

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 17:28 został dopisany post przez levistobi1

a zasilacz to:mustang atx ky-400W


(klopas) #8

spali ci się komp... BTW spaliłby się nawet jakby wiatraczek działał ale mniejsza...

zmień zasilacz bo to niebezpieczne jest... nie włączaj kompa!

zmień na albo

Fortron 350W z wiatrakiem na dole

albo

OCZ StealthXStream 500W


(Levistobi1) #9

a to dlatego on taki cihy hehehe

na gwarancji jest

podejzewam ze to sie dzieje odkad go kupilem

bez obudowy temp spada od 34 do 45C

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 17:54 został dopisany post przez levistobi1

a co to BTW


(Maniekz1985) #10

Przy okazji(ByTheWay)...


(Levistobi1) #11

aha dzieki jeszcze jedno podczas otwierania kompa zerwalem plombe gwarancyjna.beda jakies problemy?


(Maniekz1985) #12

Nie będzie żadnych problemów, prócz takiego, że masz po gwarancji :stuck_out_tongue:


(Lukaszwasinkiewicz) #13

Masz po gwarancji na kompa jako całość ale nadal masz gwarancję na poszczególne podzespoły.

Teraz (chyba) możesz oddać zasilacz sam w ramach gwarancji :stuck_out_tongue:


(klopas) #14

a nie "Swoją drogą" ?

właśnie nie... ma dalej gwarancję...


(Levistobi1) #15

mam jeszcze jedna plambe

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 18:51 został dopisany post przez levistobi1

problem rozwiazany nie lączyły jakies kabelki ale zasilacz juz dziala


(Lukaszwasinkiewicz) #16

He, he, he ... rzeźnia... A teraz jak hula? :stuck_out_tongue: Jakie temperaturki?