Problem z grafiką-pomocy


(rencista) #1

Co to może si :cry: ę dziać? zanika mi grfika szczególnie napisy!!!Mam zrobiony zrzut jak to wygląda ale nie wiem jak go pokazać/jak to zrobić/Pozdrawiam


(HeRmAn (lol)) #2

jaką masz karte ? masz najnowsze sterowniki? a jesli te napisy znikaja w filmach to podaj w jakich formatach i zainstaluj kodeki.


(Taddek2) #3

Bardziej mi to wygląda na jakiegoś wirusa niż problemy z grafiką.Masz tak tylko w Outlooku czy w innych programach też?


(rencista) #4

ZANIKANIE WYSTĘPUJE WE WSZYSTKICH PROGRAMACH , NP; coś pisze lub nawet tylko coś przeglądam to w pewnej chwili wszystko własnie tak zanika , - wyłączę lub zresetuję kompa i wszystko wraca do normy ale po pewnym czasie ok. 1 godz. zowu jest ten sam problem. Może jest właśnie coś z kartą grafiki bo mam zintegrowaną ale jej nie używam bo nie mogę zainstalować sterowników a mam zaistalowaną S3 Virge. Filmów nie oglądam bo mnie to nie bawi -mam kono domowe. Pozdrawiam!! :oops:


(Damian) #5

Przeskanuj komputer tym:

:arrow: Panda

:arrow: Kaspersky

:arrow: mks_vir

:arrow: Trend

:arrow: Dr.Web

:arrow: CWShredder 2.15

:arrow: SpyBot - Search & Destroy v1.4 PL

:arrow: Ad-aware SE Personal 1.06

:arrow: PestPatrol

:arrow: Microsoft AntiSpyware 1.0.614 Beta

A potem wstaw nam loga z programu HijackThis ( http://www.hijackthis.prv.pl)


(rencista) #6

(Lammermoor) #7

Jak odpalisz HijackThis klikasz w "scan",skonczy sie skanowanie>klikasz w"save log"(zapisz log)>otwiera sie okno Moje dokumenty>klikasz w "zapisz"-otworzy sie Notatnik i teraz prawym myszy wybierasz opcje"zanacz wszystko">caly tekst jest teraz zaznaczony(niebieski),mysz kierujesz na poczatek tekstu(od samej gory)>i znow prawym myszy wybierasz opcje"kopiuj",nastepnie przechodzisz do okna wiadomosci na Forum i znow prawym myszy wybierasz opcje :"wklej"-caly log jest wtedy dostepny w oknie wiadomosci i wysylasz.Przez serwer ImageShack wysylasz screena czyli zrzut z okna w kompie np.tej twojej grafiki ale loga musisz wkleic tak jak napisalam.Jak bedziesz wysylal log,obejmij znacznikiem "code".


(rencista) #8

Prosze o podpowiedż bo już mnie trafia : dlaczego nie mogę zainstalować karty graficznej AGP? Może trzeba coś zmienić ale gdzie ? Nadmieniam ,że już mój wiek to niekomputerowy. :o


(Philips Piotr) #9

jaką masz karte graficzą i czy masz stery do niej.


(rencista) #10

GeForce 256 32 MB lub druga ATI RAGE 128 Ultra 32 MB chodzi oto ,że one wogóle nie startują tylko słychać kilka sygnałów dżwiękowych z głośniczka! A sterowników niestety nie mam.Pozdrawiam! :cry:


(Philips Piotr) #11

uuu to bardzo nie dobrze czy na 100% obie karty nie sa uszkodzone, sprawdz na innym kompie.


(rencista) #12

Karty są dobre! Bo chyba innaczej to bym nie włączył kompa i oglądał w standardzie!


(Philips Piotr) #13

do GeForca masz tu ftp://download.nvidia.com/ seria 45.xx powinna byc dobra. Co do ati to nie wiem jakie powinny byc dobre.


(Bażant) #14

Tutaj

są sterowniki do twojej karty ati..., ale jest mały problem, bo nie ma dla windy 98 więc ni wiem czy można zainstalować :? (pierwsza tabela RAGE 128)


(Golden Finger) #15

Problme nie leży w kartach ale w gnieździe AGP.

Często mam taki problem po wyjęciu karty AGP.

Ostatnio dopiero po odkurzeniu gniazda z bliskiej odległości odkurzaczem załapała.

Ale zanim to nastąpiło stracłem godzinę :slight_smile:

:okulary:


(Bażant) #16

Czyli musisz mieć styki zakurzone, przez co nie łapie, ale stery też by się przydały :smiley: