Problem z grafiką


(silvver) #1

mam win xp sp2 + najnowsze update

Wcześniej miałem sterowniki Omegi, gry dobrze śmigały, ale w niektóych grach (np Titan Quest, po rozpoczęciu gry po 6 s się win zawieszał)) się nie dało grać, komputer się zawieszał a potem po ponowym włączeniu "System Windows odzyskach sprawność o błędzie.."

w logu błędu pisało: "Probably caused by : ati3duag.dll ( ati3duag+117660 )"

No to mając motywację, by sobie pograć w TQ przeinstalowałem omegi na najnowsze oficjalne 6.9.

Po instalacji jak zawsze zmienilem agp z 8x na 4x w ccc (w omegach też tak miałem, bez tego w każdej grze po chwili włącza się VPU Recover).

ati1ss6.th.jpg

za pierwszym razem Titan Quest chodził około 10 min, po czym zawiesił system. Po resecie nie było żadnego błędu. Zrezygnowany odpaliłem sobie Heroes V, ale po parunastku sekundach menu zawiesiło się..

Udało się zminimalizować, wtedy na pasku widniał VPU Recover

atiqz6.th.jpg

przestawiłem te suwaki tak jak widać wyżej, ale to nic nie dało. TQ się zawiesza, w HV na menu VPU...

Settlers 3 działa dobrze, przy grze Madagaskar też nie ma problemów.

help :cry:


(PaPuX) #2

Prędkość AGP ustaw na 8x

całą reszte zrub włączoną aby szybki zapis wyłącz.

Zainstaluj sterowniki NGO:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1448


(silvver) #3

PaPuX przestawilem agp na 8x, wszystkie opcje oprócz szybkiego zapisu na on, ale ciagle to samo.

Zainstalowałem te sterowniki NGO, po uruchumienia komputera, w czasie jak widnows ładuje programy startowe komputer zawieszał się, więc wróciłem do oficjalnych 6.9

na Frater z CDA też się wiesza;/