Problem z grami

Witam.

Kilka miesięcy temu jakiś informatyk robił mi format komputera, gdyż miałem problem z zainstalowaniem sterowników. Informatyk zabrał komputer do siebie, naprawił (znaczy się sformatował komputer i zainstalował sterowniki) Ale komputer ogólnie się zmienił po tym wszystkim nie mogę grać w żadne gry np. Counter-Strike, League of Legends gdyż podczas gry mam tzw. ‘freezy’ miałem to też nawet przy grze Tibia, ale znajomy mi powiedział że mam pobrać sterownik do karty graficznej i o dziwo w Tibi pomogło. Wczoraj zrobiłem, sam format komputera, o dziwo udało się i jeszcze dziś pomogli mi użytkownicy Tego forum :slight_smile: Myślałem że to pomoże i będę mógł wrócić do gry w League of Legends, Counter-Strike, Cabal itd. Lecz nic nie pomogło, nawet gorzej, nie mogę nawet już chyba w Tibie grać bo też mam te freezy. Przed oddaniem komputera informatykowi wszystko działało normalnie! Mogłem grać we wszystko co mi poszło na komputerze (Diablo III, Counter-Strike, League of Legends, World of Warcraft itd.) A teraz już praktycznie w nic! Nie wiem co robić…

Proszę o pomoc :slight_smile:

Pozdrawiam, z góry dzięki.

PS:

Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.

To są wszystko gry sieciowe. Czy Twoje ‘freezy’ nie są przypadkiem lagami wynikającymi z wysokiego pingu?

Jak rozumiem posiadasz zainstalowane najnowsze sterowniki graficzne z oficjalnej strony producenta?

Tak sterowniki instalowałem ze strony producenta.

Na pewno to nie wina pingu :slight_smile: Ping mam +/- 30

jakiś… na przyszłość lepiej żebyś wiedział komu oddajesz komputer.

jakiś… beznadziejny bo chyba Ci nie zainstalował sterów do grafiki.

Lepiej sprawdź czy podzespoły masz te same zanim oddałeś komputer temu informatykowi.

Formatowanie partycji systemowej nie należy do zbyt skomplikowanej czynności, co nie zmienia faktu, że trzeba mięć podstawową wiedze w tym temacie oraz przygotowane wcześniej sterowniki od płyty głównej oraz karty graficznej. Czy kolega takie sterowniki posiada? Pobieranie sterowników ze strony producenta jest trafnym posunięciem, ale w tym wypadku trzeba posiadać niezbędną wiedzę by pobrać odpowiedni sterownik a mogę zagwarantować, że w takich przypadkach można grubo się pomylić. W przypadku płyty głównej sterowniki do niej kolega powinien otrzymać wraz zakupem komputera czy też samej płyty głównej i to te sterowniki powinno się „wgrać” jako podstawowe po formatowaniu partycji systemowej. Dotyczy to również karty graficznej, choć w tym wypadku można ten krok pominąć i od razu wgrać nowsze, ale w pełni kompatybilne sterowniki do karty graficznej.

Podaj specyfikację komputera z naciskiem na model karty graficznej i numer sterownika, jaki do nie instalowałeś. Oraz skąd pobierałeś sterownik.

Savl ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.