Problem z IE


(Sirbyczek) #1

Prosze o sprawdzenie loga , od jakiegos czasu nie moge korzystac z IE poniewaz po wpisaniu adresu i nacisnieciu enter przegladarka sam sie zamyka.


(Bbieniol) #2

Start --> uruchom --> services.msc --> zatrzymaj i wyłącz usługe Performance True Type Fonts

Otwórz hijackthis --> open misc tools section --> delete a NT service --> wpisz PerfFont i ok

W trybie awaryjnym z wyłączonym przywracaniem systemu usuwasz (wpisy Hijackiem, pliki/foldery na czerwono ręcznie z dysku):

Po zabiegach nowy log z Hijacka + log z Silent Runners


(Sirbyczek) #3

bach, nie otwiera, już się pojawia okienko usługi szybko pojawia się 2 okienko "błąd skryptu internet explorer" i całość się zamyka bez śladu ... :confused:

szefie da rade jakoś inaczej ? :slight_smile:


(Bbieniol) #4

Jasne, że da :slight_smile:

Start -> uruchom -> cmd i wpisujesz:

sc stop PerfFont

sc delete PerfFont


(Sirbyczek) #5

po enterze wyświetla się

[SC] OpenService FAILED 1060:

Okre

, a no i hijackthis też ma z tym peoblem potem "it was not found i a Registery itd"

puufff cóż za złośliwość, masz coś jeszcze w zanadrzu ?:slight_smile:


(Bbieniol) #6

W takim razie usuń wpisy + pliki/foldery i daj nowe logi o które prosiłem :slight_smile:


(Sirbyczek) #7


(Bbieniol) #8

Otwórz notatnik i wklej w nim to:

Plik -> zapisz jako -> zmień rozszerzenie na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą FIX.REG

Odpal plik FIX.REG i potwierdź dodanie do rejestru i reset kompa :slight_smile:

Przeczyść rejestr (polecam do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344), zrób defragmentację, oraz przejrzyj: Optymalizacja XP

Wejdź: Start --> uruchom --> msconfig i w zakładce uruchamianie odznacz (według Ciebie) niepotrzbne przy autostarcie programy :slight_smile:


(Sirbyczek) #9

dzięki bardzo :), dobrze że poza komputerami są ludzie którzy potrafią je obsługiwać :mrgreen:


(Bbieniol) #10

Dla pewności wrzuć nowy log z Silenta :slight_smile:


(Sirbyczek) #11

ok dla pewności :smiley:


(Bbieniol) #12

Jest OK :slight_smile: