Nie bylo mnie w domu…przez 2 dni nie uzywalam komputera… dziś go odpalam a tam… na poczatku wszystko ok ale po jakis 5 minutach znikaja ikony wszystkie i pojawia sie 3/4 z wygladem pliku lnk. Taki właśnie wyświetla się typ pliku. Od czego takie coś się zrobiło i jak przywrócić dawne ikony?? Proszę o pomoc…
Start- uruchom - regsvr32 /i shell32
Jezeli to nie pomoze :
Ściagasz program Tweak UI, posiada on opcję naprawy ikon.
sciągnełam Tewak Ui i nic…nie chce sie otworzyc nawet gdy klikam prawym klawiszem myszki skubaniec nie pokazuje eksploruj czy cos w tym stylu tylko wszystko wypakuj, kompresuj itd… wypakowałam ale to tez nic nie daje:| czy mam moze zresetowac kompa? zaraz po wlaczeniu go ikony przez jakis czas sa normalne i wtedy to zainstalowac?
Złączono Posta : 18.05.2006 (Czw) 19:22
i zauwazylam,ze w ogole na pulpicie jesli klikam na jakakolwiek ikone (zaraz po wlaczeniu kompa i gdy sa widoczne) to nic sie nie da uruchomic… chyba czeka mnie format co?
też tak miałem… ja przeinstalowałem stery do grafiki i o dziwo u mnie problem zniknął…
Jeśli chodzi o deinstalację sterowników to lekturka :
Panel sterowania-> Opcje folderów-> Widok-> zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery
start-> uruchom-> %homepath%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji gdzie usuwasz plik IconCache
restart komputera
próbowałam i nic… własnie siedze na win 98 bo na xp wszystko sie zamula trudno… poczytam tutaj moze gdzies bedzie opisane jak zrobic format albo znajdzie sie ktoś chętny kto poprowadzi mnie za raczke… tzn wytłumaczy co i jak mam zrobić :oops: :twisted: