Witam problem polega na tym iż zainstalowałem na moim nowym dysku windows xp HE lecz poza systemem nie mam na nim nic. Tzn nie ma dźwięku internetu itp. Mój komputer to Comaq Evo D310. Gdy wkładam plytkę ze sterownikami to następuje rozruch i płyta chce formatować komputer a nie mam możliwości zainstalowania sterów. Gdy plyta sformatuje kompa to instalują się sterowniki ale kasują mi się moje utworzone wcześniej partycje.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ok. Tylko że system i sterowniki już mam zainstalowane lecz nie wiem jak teraz utworzyć partycje. Próbowałem programem partition magic ale wyskakuje mi jakaś informacja i nie chcą się utworzyć partycje.
Właśnie chciałem nagrać tą płytkę lecz wystąpił problem gdy podłączam napęd dvd + dysk to komputer się nie uruchamia pokazuje się początkowy napis COMPAQ i nic zaś gdy tylko odłączę dvd od razu rusza. Rano jeszcze było ok co to może być
OK. Udało mi się nagrać płytkę z GParted która bootuje i program się załącza. Ale miałbym taką proźbę czy możecie mi jakoś opisać jak z tego korzystać jakieś krótkie podstawowe informacje ( przypominam że chodzi mi tylko o partycje na nowym dysku)
Wielkie dzięki ale juz nie trzeba mi tej instrukcji. Program stworzyl partycje i wszystko jest ok. Bardzo dziekuje forumowiczom za cierpliwosc i pomoc a w szczegulności dziękuje użytkownikowi Olcia