Problem z instalacją sterowników

Witam właśnie kupiłem sobie nowiutką kartę od sapphire RADEON HD 5670 i próbuję zainstalować sterowniki stąd

http://game.amd.com/us-en/drivers_catal … ws-7-64bit no i próbowałem też instalować te z płytki. Niestety sterowniki się w ogóle nie instalują. Jak na razie vista zainstalował standardową kartę VGA jakąś. Obawiam się że może być problem ze sprzętem.

Proszę o sugestie co może być nie tak ?

Dodane 19.02.2010 (Pt) 23:09

Dodam jeszcze że system automatycznie sobie zainstalował standardową kartę graficzną VGA :frowning:

Dodane 19.02.2010 (Pt) 23:46

Bardzo bardzo prosiłbym o porady jakieś. Dodam że ta karta działa na PCIe 2.0 a ja mam pcie ale jest kompatybilność wsteczna. Być może coś trzeba w biosie poustawiać. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły jak sprawić żeby mój system widział tą kartę jak należy a nie tylko vga to proszę o sugestie

Dodane 20.02.2010 (So) 0:20

Dodam jeszcze że posiadam system windows 7 64 bity i próbowałem zainstalować wersje sterowników pod ten system.

Napisz łaskawie, na czym polega niechęć zainstalowania, czy instalator wyświetla jakieś komunikaty czy nic się nie dzieje, jeśli wyświetla, to jakie.

Niechęć zainstalowania polega na tym że klikam instaluj sterownik kklikam dalej i nic… coś tam sobie dysk przez chwilę pracuje i potem koniec. Po jakimś czasie system wyświetla komunikat że urządzenie mogło nie być zainstalowane poprawnie,albo w ogóle nic nie wyświetla. Everest w ogóle kompletnie żadnych informacji nie podaje o typie displaya, karty, procesora graficznego, tak samo CPU-Z co mnie dziwi bo przecież system powinien poierać informacje o sprzęcie w tym przypadku z magistrali PCI-E, a jak nie pobiera to znaczy że tego sprzętu nie wykrywa, jak w takim razie możliwe jest wyświetlanie obrazu poprzez tą niewykrytą kartę na podstawowym sterowniku vga. Dla mnie to coś dziwnego.

JESZCZE RAZ PROSZĘ O POMOC !!

Dodane 20.02.2010 (So) 9:10

A może trzeba jakieś ustawienia popróbować pozmieniać w biosie. Tam są jakieś ustawienia dotyczące np częstotliwości. Mam ustawione 100 Mhz może być jeszcze 200 Mhz. Teraz sięaktualnie bawiłem z trybem compilancy mode zmieniłem z 1.0a na 1.0 niestety nic nie dało. Ja się na tym za dobrze nie znam jak widać :slight_smile:

Sterowniki starej karty usunięte(to była ta którą masz w podpisie)?

Napisz jeszcze jaką masz płytę główną.

Tak usunąłem ale moze jeszcze driver cleanerem je potraktuję, natomiast błytę mam Abit IP35 z obdługą RAID

Tak, usuń pozostałości po sterownikach Driver Cleanerem i dodatkowo możesz przeczyścić rejestr CCleanerem.W tym czasie sprawdzę instrukcję do twojej płyty i jak coś znajdę dam znać.

Dodane 20.02.2010 (So) 9:57

No i właściwie nic ciekawego nie ma :wink:

Twoja płyta ma 2 złącza PCI-E x16, spróbuj przełożyć kartę do drugiego i instalować sterowniki lub w biosie w zakładce Advanced Chipset Features :arrow: PCIe Root Port Function wyłącz jeden z portów PCie.Nic innego mi nie przychodzi do głowy, poza aktualizacją biosu.

Rozwiązałem problem. Spowodowany było on jakimś bugiem w visual studio. Zainstalowałem hotfix i działa.