Witam właśnie kupiłem sobie nowiutką kartę od sapphire RADEON HD 5670 i próbuję zainstalować sterowniki stąd
http://game.amd.com/us-en/drivers_catal … ws-7-64bit no i próbowałem też instalować te z płytki. Niestety sterowniki się w ogóle nie instalują. Jak na razie vista zainstalował standardową kartę VGA jakąś. Obawiam się że może być problem ze sprzętem.
Proszę o sugestie co może być nie tak ?
– Dodane 19.02.2010 (Pt) 23:09 –
Dodam jeszcze że system automatycznie sobie zainstalował standardową kartę graficzną VGA
– Dodane 19.02.2010 (Pt) 23:46 –
Bardzo bardzo prosiłbym o porady jakieś. Dodam że ta karta działa na PCIe 2.0 a ja mam pcie ale jest kompatybilność wsteczna. Być może coś trzeba w biosie poustawiać. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły jak sprawić żeby mój system widział tą kartę jak należy a nie tylko vga to proszę o sugestie
– Dodane 20.02.2010 (So) 0:20 –
Dodam jeszcze że posiadam system windows 7 64 bity i próbowałem zainstalować wersje sterowników pod ten system.
Niechęć zainstalowania polega na tym że klikam instaluj sterownik kklikam dalej i nic… coś tam sobie dysk przez chwilę pracuje i potem koniec. Po jakimś czasie system wyświetla komunikat że urządzenie mogło nie być zainstalowane poprawnie,albo w ogóle nic nie wyświetla. Everest w ogóle kompletnie żadnych informacji nie podaje o typie displaya, karty, procesora graficznego, tak samo CPU-Z co mnie dziwi bo przecież system powinien poierać informacje o sprzęcie w tym przypadku z magistrali PCI-E, a jak nie pobiera to znaczy że tego sprzętu nie wykrywa, jak w takim razie możliwe jest wyświetlanie obrazu poprzez tą niewykrytą kartę na podstawowym sterowniku vga. Dla mnie to coś dziwnego.
JESZCZE RAZ PROSZĘ O POMOC
– Dodane 20.02.2010 (So) 9:10 –
A może trzeba jakieś ustawienia popróbować pozmieniać w biosie. Tam są jakieś ustawienia dotyczące np częstotliwości. Mam ustawione 100 Mhz może być jeszcze 200 Mhz. Teraz sięaktualnie bawiłem z trybem compilancy mode zmieniłem z 1.0a na 1.0 niestety nic nie dało. Ja się na tym za dobrze nie znam jak widać
Tak, usuń pozostałości po sterownikach Driver Cleanerem i dodatkowo możesz przeczyścić rejestr CCleanerem.W tym czasie sprawdzę instrukcję do twojej płyty i jak coś znajdę dam znać.
– Dodane 20.02.2010 (So) 9:57 –
No i właściwie nic ciekawego nie ma
Twoja płyta ma 2 złącza PCI-E x16, spróbuj przełożyć kartę do drugiego i instalować sterowniki lub w biosie w zakładce Advanced Chipset FeaturesPCIe Root Port Function wyłącz jeden z portów PCie.Nic innego mi nie przychodzi do głowy, poza aktualizacją biosu.