Problem z instalacją Windows


(Krystianskarbek) #1

Witam mam taki problem , próbuje zainstalować windowsa i przy każdej próbie instalacja staje na minucie 31 (instalowanie sieci ) i "umiera" , staje w miejscu , czekałem pół dnia i nic . Próbowałem z 4 różncy płyt xp, seven, vista i za kiażdym razem to samo . Co jest grane ?


(Michał_misiek) #2

Spróbuj wyciągnąć pamięci, być może to one powodują problem,

ew. spróbuj zainstalować system na innym dysku twardym jeśli masz taką możliwość.


(Krystianskarbek) #3

no spróbuje tak jak mówisz , a jeśli to nie pomoże ?


(Michał_misiek) #4

Sprawdź, będzie to raczej wina dysku bądź pamięci, jeśli nie to będziemy myśleć dalej :slight_smile:

pzdr


(Krystianskarbek) #5

sprawdzałem na innym dysku i to samo , 31minuta instalcji i zwiecha . A powiedzcie mi , które pamięci mam wyciągnąć bo mam 3 ?


(rgabrysiak) #6

Cześć

Na początek zostaw jedną pamięć i ponów instalację. Jak nie zadziała sprawdź na innej itd.


(Krystianskarbek) #7

Próbowałem osobno z każdą z trzech pamięci i klapa , wciąż to samo . Już tracędo tego cierpliwość :frowning:


(rgabrysiak) #8

Cześć

A spróbuj na czas instalacji wyłączyć karte sieciową bądź wifi (jeżeli posiadasz)


(Krystianskarbek) #9

też próbowałem …


(rgabrysiak) #10

Cześć

Spróbuj jescze przywrócić domyślne ustawienia w BIOSie (chyba że tego też już próbowałeś).

Oraz odłączyć kabel sieciowy jeśli jest podłączony albo odpiąć modem, jeśli jest podłączony.


(Krystianskarbek) #11

teraz próbuje innej opcji , wyłączyłem w Biosie Onboard LAN (disabled ) :slight_smile:

edit: ok zadziałało , temat można zamknąć