Problem z instalacją windowsa xp


(Rise1) #1

Mam problem z zainstalowaniem systemu windows xp .

Po sformatowaniu komputer automatycznie sie wyłącza i powinna odpalic sie dalsza istalacja z dysku a w tym siest problem ze u mnie sie odpala z płyty i w kułko to samo kopiuje pliki

Prosze o pomoc !!

:slight_smile:


(adam749) #2

To wyłącz bootowanie z płyty (wchodzisz w BIOS > advanced BIOS features > first boot deviace ustawiasz na HDD, a second i third na disabled).

Lub wyjmij płyte i jak pokaże się ekran instalacji to ją włóż.


(Lgoczol) #3

Chopie, jak zarzucasz taki problem, to fajnie byłoby podać config kompa, a już na pewno liczbę zainstalowanych dysków. No i jaki masz napęd DVD i płyta z jakiego źródła. Inaczej pozostaje wróżenie z fusów :slight_smile:


(Rise1) #4

@Adam749 Nic nie dalo to zmienianie, wyskakuje "Nieprawidlowy plik BOOT.INI Rozruch z C:/Windows

@LucianoG Chodzi CI o parametry? Mam nowy komp, 2gb ram, 2.1 GHZ proc AMD, 1 partycje dysku i naped DVD o szybkosci 42x. Plyta ze sprawdzonego zrodla.


(Rivon) #5

A czy na pewno sformatowałeś partycję ? Niemożliwe że odczytywałoby taki folder bo jeszcze nie uruchomiła Ci się instalacja.


(adam749) #6

Oj chyba coś źle robisz, poczytaj:

viewtopic.php?f=7&t=130197&p=890131

viewtopic.php?f=7&t=87114&p=619898


(Rise1) #7

Kurcze na poprzednim kompie normalnie szła istalacja tylko na nowym jakies problemy . Wszystko robilem tak jak opisane i przy pierwszym restarcie powinna sie dalsza instalacja pojawic a mi wyskakuje Nieprowidlowy plik BOOT.INI ;/

i dupa !!


(adam749) #8

A Windows oryginalny??


(Rise1) #9

Yyyy... nie ;p


(adam749) #10

To znasz już odpowiedź na swój problem.


(Rise1) #11

z tej plyty cały czas instaluje i na innych kompach wszystko gra ;/


(adam749) #12

To widocznie ten komp jest odporny na piraty :stuck_out_tongue: .

Dobra narazie! Piratom nie pomagamy!


(Rise1) #13

A Ty pewnie z orginala istalowales zawsze co nie ?? :smiley: ;/


(Rise1) #14

dobra nara :stuck_out_tongue: