Problem z InstallShield


(Zorro 87) #1

Witam

mam problem z moja vista mianowicie nie mogę zainstalować żadnego programu który instaluje sie przez InstallShield pod koniec instalacji pojawia sie akcja powrót i instalacja zostaje przerwana. Jest to vista home premium 32 bitowa z Service pack 1 problem był nawet przed zainstalowaniem Service packa

Zna może ktoś rozwiązanie tego problemu ??

Pozdrawiam

Poniżej przykładowe okno z informacją

post-85590-13856534128496_thumb.jpg


(Mihau X64) #2

Niewiem czy to od tego ale wyłączyle s UAC ?


(Dontbesoso) #3

próbowałeś uruchomić plik instalatora w "trybie zgodności z XP", a może masz ograniczone konto użytkownika?


(Zorro 87) #4

problem wystepuje na włączonym jak zarówno na wyłączonym UAC . A co do administratora to jestem administratorem tego komputera inncyh urzytkownikow nie ma. tryb zgodnosci takze zmienialem nic nie pomaga. nurtuje mnie to ze problem wystepuje tylko przy instalatorach typu InstallShield. Kazdy inny instalator instaluje bezblednie.


(Dontbesoso) #5

http://support.microsoft.com/kb/939677

W dniu 28.04.2008 , o godzinie 17:07 został dopisany post przez longwayhome

no i generalnie powinna być włączona do sp1


(Zorro 87) #6

dzieki ale jak pobrac ta poprawke ?? Po zainstalowaniu service packa nie pomoglo .


(Dontbesoso) #7

szczerze mówiąc nie wynika to jakos jasno z tego co microsoft pisze.. inaczej mówiąc nie mam pojęcia.. jak piszą, że będzie w sp a nie ma, to kto to może wiedzieć.. póki co, na moje, to wygląda, że raczej sobie nie poinstalujesz tych programów, mam nadzieję, że to nie AutoCad :wink:


(Zorro 87) #8

nie nie. Jednak InstallShield jest potrzebny do normalnego urzytkowania i denerwuje mnie to ze jesli musze cos zainstalowac to musze to robic na innym komputerze a potem cala zawartosc przenosic na komputer z vista. Ma ktoś moze jeszcze jakies pomysly co do rozwiazania tego problemu ??


(Dontbesoso) #9

http://itsvista.com/2007/07/kb939677/

tutaj masz, link do poprawek dla 32 i 64 bitowej visty, spróbuj.


(Zorro 87) #10

dobra dzieki sprobuje napewno ale to dopiero jutro bo teraz w pracy jestem. :slight_smile:

W dniu 29.04.2008 , o godzinie 10:41 został dopisany post przez zorro87

Niestety przy próbie zainstalowania tej poprawki pojawia sie informacja ze ta aktualizacja nie ma zastosowania dla tego systemu :frowning:


(Dontbesoso) #11

no masz tam przecież wersję do 32 bit i 64 bit, wybrałeś właściwą?


(Zorro 87) #12

Tak ani ta poprawka nie dziala ani ta.


(Dontbesoso) #13

no, to w takim razie, poddaję się.. nie mam zielonego pojęcia


(Zorro 87) #14

chyba pozostaje mi tylko kontakt microsoftem :frowning:


(Dontbesoso) #15

na to wygląda..


(Zorro 87) #16

Microsoft rozkłada ręce :slight_smile:

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 16:25 został dopisany post przez zorro87

Microsoft rozkłada ręce :slight_smile: