Od jakiegos czasu mam problem z internetem, a konkretnie przegladaniem stron www. Mam neostrade i liveboxa. Przegladarka odpala pierwsza wybrana strone i na tej pierwszej mozna sobie chodzic do woli. Odpalenie kolejnych stron jest juz niemozliwe - na pasku przegladarki pojawia sie komunikat (…) dnserror. Dzieje sie tak i w IE, i w FF. Faceci z TPSA twierdza, ze ustawienia liveboxa sa prawidlowe i ze to musi byc jakis wirus, ktory blokuje dostep. Kaspersky mi nic nie zglaszal (ale nie moge sciagnac do niego aktualizacji, bo w trakcie mnie rozlacza).
Dwa trojany wykryte i usuniete. Niestety - problem z internetem pozostal
Jedyne dzialanie, ktore przywraca internet na chwile - to wyciagniecie kabla z liveboxa i wlaczenie z powrotem (komputer mam polaczony z liveboxem przez kabel).
>>Plik>>Zapisz jako… >>>CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe (czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )
– podobnie jak na tym obrazku –>
(jeśli pojawi się pytanie " 1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER) Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log)
Bardzo dziekuje za pomoc. Przynajmniej komputer mam czysty.
Dziwna rzecz sie stala - telefon stal sie gluchy, za to internet znienacka zaczal smigac bez zarzutu. Nie wiem, czy to ma zwiazek, ale jesli tak to… wrrrrr…