Problem z internetem i uploadem


(Krychaj5) #1

Witam,

od pewnego czasu (dokładniej od Piątku) miewam problemy z połączeniem internetowym.

Na początku nie mogłem (lub czasami mogłem) wyświetlić witryny forum.pcformat.pl (nie ładowała się tylko wszystko stało w miejscu)

a gdy już ją otworzyłem to po przebyciu 5-6 minut i np. zmienieniu działu znów był ten efekt (nie mogłem otworzyć strony) dopiero po 1-2 minutach pokazywal się komunikat o tym że : " Nie można wyświetlić strony "

Następnie (około soboty) zacząłem mieć drugi problem z uploadem plików na serwer (odsiebie, nasza-klasa)

poprostu gdy klikam na "wgraj" lub "dodaj" to nic sie nie dzieje a po kilku minutach komunikat że "Nie można wyświetlić strony".

Jeszcze w Czwartek było wszystko dobrze..

Korzystam z dwóch systemów (XP i Vista) i na obydwu to samo (czyli nie winią tu ustawienia)

Próbowałem przywracania systemu i resetu usttawień internetowych i dalej jest to samo.

Co tutaj może winić?

Czy dostawca internetu zablokował mi coś czy może mam uszkodzony modem? (Huawei e630 do laptopa)


(greh) #2

Jeśli Huawei, to chyba Era i Blueconnect?

Może przekroczyłeś limit i zwolniło do tego stopnia, że nawala? :wink:


(Krychaj5) #3

No tak bc i era :smiley:

Ale o tym że przekroczyłem limit ( 500 MB :expressionless: ) to wiem od dawna (na jeden dzień starcza xD )

Ale stronki ładują sie normalnie i dość szybko ze względu że posiadam 120 MB plików internetowych. Tylko właśnie te forumpcf i jak wrzucam plik to sie nie da .. zwykle wrzucam nawet pliki 6-7 mb przy prędkosci 16kb/s (po zwolnieniu transferu) ale idą 30 minut czasami (przyzwyczaiłem sie).

Strony sie normalnie wtedy ładują (o ile mam je w historii) ale niestety o pobieraniu plików nie ma mowy.

Jak skończy sie okres rozliczeniowy i będe miał normalną prędkość i dalej tak będzie to wtedy ide do Ery...


(greh) #4

W takim razie:

Pokaż log z HijackThis. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Pokaż log z Combofix. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Logi dajesz na wklej.org lub wklej.eu a w poście Pokażesz tylko link.


(Krychaj5) #5

hijackthis

ComboFix

P.S. Chyba te skany ComboFixem pomogły bo forumpcf działa i wrzuciłem zdjęcie na n-k


(deFco247) #6

Fix w HiJackThis: ( Do a system scan only -> zaznaczasz pola przy podanych niżej wpisach -> Fix checked )

Combofix sam usunął przyczyny problemów. :slight_smile:

Log wygląda na czysty.

Menu Start -> Uruchom... -> N:\Combofix.exe /u

Przeczyść system CCleanerem.

Wykonaj optymalizację autostartu.

Wykonaj pełny skan Dr Web CureIt!.

Jeśli będą wirusy, to usuń je.