Problem z Internetem, Windows widzi dwa połączenia


(bartekxx12) #1

Witam,

Mam problem z internetem na start komputera,

Za każdym razem kiedy włączam komputer to internet mi nie działa. W "Centrum Sieci i Udostępniania" widzi dwa różne działające połączenia a do komputera jest podłączony jeden kabel ethernet brak wifi itp.

W Centrum Sieci i Udostępniania wygląda to tak :

2sieci.jpg

Wtedy aby internet działał muszę wyłączyć jedno z nich ale jak wyłączam jedno to drugie sie też wyłącza bo to to samo tylko widzi jako dwa więc wogólę nie ma połączenia w Centrum Sieci i Udostępniania a potem wchodze w troubleshoting windows włącza internet i jest tylko jedno połączenie i wszystko działa...

Sytuacja się powtarza za każdym razem jak włączam komputer. :evil:

Z Góry Dziękuję,

Pozdrawiam, Bartek :smiley:


(system) #2

a czy przypadkiem jakiś pasjonat wardrivingu nie podpiął Ci się do Twojej sieci?


(bartekxx12) #3

Nie, modem wykrywa tylko moje użądzenia nic innego nic nigdy nie było podłączone...

bthomehubconnection.jpg

Z czego ten Unknown to Nokia N95 moja podłączona przez wifi a reszta to wszystko moje.


(Quigonmaster) #4

A nie masz czasem zainstalowanego VirtualBox-a? Jeśli tak to może być jego interfejs sieciowy.


(bartekxx12) #5

Nie mam, ale jak dałem odzyskiwanie systemu kiedyś to działo wszystko. potem wgrałem Photoshopa CS3 i przestało działać więc dałęm przywracanie i bez photoshopa działa...

Więc moje pytanie to czy razem z Adobe Photoshop CS3 instaluje się jakieś wirtualne środowisko czy coś??? Albo nie wiem adobe air??

-- Dodane 21.04.2010 (Śr) 23:14 --

Ale w sumie na drugim kompie też mam photoshopa i wszystko działa...