Problem z internetem?


(Pmuszel) #1

Witam, mam taki problem, w Win2000 mam zainstalowany modem Omen2 i wszystko jest poprawnie, łączy się,

a po jakichś 2 min od połączenia występuje błąd w postaci, że nie działa funkcja rozłaczenia z netem,

pomaga tylko wyciągnięcie kabla. Może ktoś miał podobny problem

i wie jak go rozwiązać. Z góry dzięki, pzdr.


(Del15piero) #2

W programie Norton System Works 2003 jest takie narzędzie kóre podtrzymuje połaczenie z internetem może to cos ci pomoze


(Del15piero) #3

Mógł byś napisac coś mądrego albo chociaż pomóc a nie piszesz posty wychodzace za temat :evil: :evil: :evil: :evil:


(Wolin1) #4

a z jakiego dostepu korzystasz?? z tp czy jakiegos innego??


(Pmuszel) #5

próbowałem i tp i innych i jest to samo.


(system) #6

A łączysz sie z netem przez aplikacje TP czy poprostu wybierając numer?


(Pmuszel) #7

wybieram numer sam, bez pomocy żadnych aplikacji. Może powiem jak to robię, bo Win2000 mam od niedawna i może coś robię źle. Wybieram Start\Ustawienia\Połączenia sieciowe i telefoniczne. Tam tworze nowe połączenie, wybieram jako numer kierunkowy 0, potem wprowadzam numer dostępowy np 202122. Jak się łączę, wszystko jest ok, pojawiają się te dwa monitorki, wszystko się wczytuje i ściąga, a kiedy po kilku minutach klikam prawym kalwiszem myszy na monitorkach i biorę odłącz, to nic się nie dzieje, mogę tak klikać do usranej śmierci, pomaga tylko wyjęcie kabla, no i restert systemu oczywiście.

Jeszcze jedno, mam zainstalowany service pack 4, może to przez to ???

Będe wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam.


(system) #8

Podaj mi swojego maila to ci wysle aplikacje którą mialem jak jeszcze mialem neta przez modem. Ma ona wiele funkcji do sprawdzania poczty, połączenia i rozłączenia z netem. Może to ci pomoże? gg: 3175069


(Flaron) #9

Ja tez mam problem z netem,cos ostatnio mi nie chce sie laczyc,wystepuje jagby zawieszenie i jak probuje wlaczyc ponownie net to wylacza mi anty wirusa,mam juz tak od jakiegos czasu gdy do kompa dostal sie wirus Blaster ale zrobilem format systemu i wirusa juz nie ma lecz mam problemy z polaczenie z netem,czy ktos wie co sie dzieje,czekam na pomoc,pozdraowionka