Problem z kamerą wbudowaną


(Anulek018) #1

Na początku(przez jakieś 2 miechy) działała mi normalnie kamera. Teraz jednak w programie lifeframe zamiast obrazu widzianego przez kamerę jest czarne tło albo puste okno;/ Czy może ktoś mi pomóc?? z Góry dzięuję:slight_smile:


(Seba86mu) #2

Sprawdź w menadżerze Urządzeń, czy nie ma tam jakiś żółtych wykrzykników, bądź znaków zapytania.

Instalowałeś, lub odinstalowywałeś ostatnio jakieś kodeki do filmów ?


(Anulek018) #3

ok odać muszę, że haerem nie jestem:P No instalowałam ale to było dawno i wtedy jeszcze działała;/ Dziś przestałą działąć;/ Żadnych wykrzykników nie ma Niby jest napisane że urz adzenie działa poprawnie

W dniu 25.04.2008 , o godzinie 23:18 został dopisany post przez anulek018

jak coś wymyślisz to będę bardzo bardzo bardzo wdzięczna:)


(Seba86mu) #4

Odinstaluj wszystkie pakiety kodeków jakie instalowałeś (START -> Panel sterowania -> Dodaj\Usuń programy). Po odinstalowaniu uruchom ponownie komputer.

Pobierz i zainstaluj pakiet kodeków FFDShow + AC3Filter.

Dla plików RMVB zainstaluj Real Alternative 1.75.

Może w owym programie wyłączyłeś opcję podglądu "na żywo" (preview, bądź podobnie) ?


(Anulek018) #5

ale w skype też mi nie działa kamera:/ więc nie wiem o co biega:/ to co ostatnio tworzyłam na moim kompie to tylko ściągałam sterowniki do modemu I właśnie jakoś po tym przestała mi dziłać kamerka:/ale mogę się mylić...

W dniu 25.04.2008 , o godzinie 23:39 został dopisany post przez anulek018

próbowałam instalować inne programy(odpowiedniki lifeframe) .Ale niestety też nie działała:/


(Łukasz14) #6

anulek018 , a może kamerka się zepsuła??


(Anulek018) #7

no co Ty kamera zepsuć się niemogła:P nawet tak nie mów:P


(Łukasz14) #8

anulek018 , mogła, mogła... A skanowałaś/eś dyski jakimś programem antywirusowym? Kumpel tez kiedys miał na kompie jakiegos syfa i kamerka mu nie chciała się uruchomic...


(Anulek018) #9

sanowałam skanowałam:) skanuje regularnie:) taka ze mnie hakerka ze hoho...:wink: :smiley:


(Seba86mu) #10

anulek018 , próbowałaś instalować kodeki, o których pisałem wyżej ?

Jaka to kamerka ? (producent, model)

Spróbuj zainstalować ponownie sterowniki do tej kamerki.


(Anulek018) #11

spoko spoko już działa:] Nie instalowałam tych kodeków o których pisałeś bo to był dziwaczny wybryk jednodniowy mojej kameruchy...Ciężko powiedzieć jakie są przyczyny...<?>ale grunt że działa:)

wszystkim dziękuję za pomoc:)