Występuje problem z kartą sieciową - Intel 82562GT, po zainstalowaniu karty (strowniki ze strony HP) w menedżerze urządzeń karta jest poprawieni zainstalowana. Podczas podłańczania kabla sieciowego, karta nie pobiera automatycznie IP (a powinna), podłączona myszka ca jakiś czas zacina się na 3-4 s i dalej pracuje, dzwięk (zwłaszcza podczas uruchamiania notebooka przycina). Próbowałem ściągnąć inne sterowniki do tej karty ale bez poprawy. Problem jest o tyle dziwny że kilka dni temu instalowałem taki sam laptop na tych samych sterownikach i wszystko działało prawidłowo. Dla pewności zainstalowałem drugi raz cały system Windows - nic to nie pomogło.
Proszę o pomoc i doradzenie jak uporać się z ta sieciówką.
Aż tyle problemów z powodu karty sieciowej. Trochę to mało prawdopodobne, ale różnie bywa.
Czy najpierw zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej (chipset’u), a dopiero później do sieciówki ??
Jakiego używasz firewall’a ?? Czy usługa svhost nie jest w nim zablokowana ??
Kiedyś w Bazie Wiedzy Microsoftu była informacja, że nieprawidłowe działanie sieciówki może być spowodowane problemami z udostępnianiem plików. Zalecono tam, by we właściwościach karty wyłączyć właśnie udostępnianie plików i drukarek w sieci Microsoft Net. Zrób podobnie.
Czy w konfiguracji karty ustawiono, by automatycznie pobierała adres sieciowy ??
Jak wygląda użycie procesora po podłączeniu kabla do karty sieciowej ??
Czy internet do laptopa podłączasz bezpośrednio czy przy użyciu routera ??