nie od razu nie znikną zrób to wyłącz program ponownie włącz teraz tych kluczy nie powinno być
log czysty
przy robieniu optymalizacji wyłącz z uruchamiania
no i zrób pozostałe czynności
nie od razu nie znikną zrób to wyłącz program ponownie włącz teraz tych kluczy nie powinno być
log czysty
przy robieniu optymalizacji wyłącz z uruchamiania
no i zrób pozostałe czynności
wpisy mogą zostać
ogólnie log czysty
zrób resztę
Wykonałam wszystkie pozostałe czynności…Dr Web niby nic nie wykrył, ale zawiesza mi się na tym:
E:/System Volume Information/…/A0008905.exe.
System Volume Information to ukryty folder znajdujący się najczęściej na dysku C:.
[dowolne okno Eksploratora] >> Narzędzia >> Opcje folderów >> Widok >> Pokaż ukryte pliki i foldery wyczyść kratki przy Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) i Użyj prostego udostępniania plików (zalecane).
Aby mieć do niego dostęp należy:Właściwości >> Zabezpieczenia >> Dodaj
W oknie należy wpisać nazwę użytkownika, który może wejść i modyfikować System Volume Information.
Sprawdzić okienko Uprawnienia dla >> zaznaczyć Pełna kontrola.
Wchodzimy do katalogu _restore{…} są punkty odzyskiwania systemu.
Możemy skasować od kilkudziesięciu do kilku gigabajtów danych zgromadzonych w katalogach o nazwie RP[liczba].
wejdź i usuń katalogi RP
Jeśli masz XP Home to zrób w trybie awaryjnym
Wyjaśnij mi co masz na myśli pisząc dowolne okno eksploratora :oops:
jeśli zrobiłeś pierwszą część
to PPM (prawy przycisk myszy) na
będzie zakładka zabezpieczenia >> dodaj
otworzy się okno w które wpiszesz nazwę swojego konta(możesz kliknąć sprawdź nazwy żeby nie popełnić błędu >> OK
w górnym okienku właściwości zobaczysz swoje konto
w dolnym oknie zaznacz pełna kontrola >> zastosuj >> OK
teraz otwierasz folder i kasujesz co podałem
znowu wchodzisz do właściwości >> zabezpieczenia >> zaznaczasz swoje konto >> usuń >> zastosuj >>OK >> i wracasz do poprzednich ustawień
jakiego konta?? :oops:
Swojego, pisze chyba wyraźnie
Usunęłam ten wpis i powtórnie próbowałam przeskanować Dr Web. Tym razem zawiesił się na tym:
E:\RECYCLER…\De1.exe
Usunąć go tak samo jak ten poprzedni wpis??
Oprożnij kosz
Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum
W raporcie czysto
Tak, wiem.Jest tylko jeden problem…jak miałam tego wirusa to Kaspersky też niczego nie wykrył, dlatego nie sugeruję się nim.
Dr Web zatrzymuje się na tym E:\System Volume Information…\A0009998.exe i noie chce dalej skanować.Tak chyba nie powinno być :evil: