Problem z kodekami po restarcie komputera - "znikają"


(Alan Elektro) #1

Witam! od paru dni mam problemy z kodekami.

Po przeinstalowaniu systemu, i zainstalowaniu standardowych sterowników, nagrywacza płyt, przyszedł czas na zainstalowanie kodeków.

Po instalacji KLite Pack, oraz RealAlternative 2.xx nie pamiętam dokładnie, działało pięknie (do tego dodałem allplayera),

filmy były odtwarzane.

Po restarcie komputera, już w ogóle nie chodziły (był tylko dźwięk) w róznych odtwarzaczach i w Media PLayers Calssic, i w SubEdit, i Allaplyer i ogólnie...

Allplayer autoupdate też nic nie dał.

Po tym wszystkim odinstalowałem te paczki kodeków, zainstalowałęm inną paczkę, Direct Show Play? czy coś takiego.

Ten sam efekt reset komputera znów filmy nie działają.

Więc ostatnia daska ratunku, odinstalować wszystko i od nowa, pokolei, więc zrobiłem tak: zainstalowałem oddzielnie kodek DiVX, oddzielnie XVid, i do tego Real Alternative w wersji 1,75 bo taką polecali w internecie

filmy działały wszystkie - restart komputera i już nie działały. (restart mam na myśli wyłaczyłem i włączyłem)

syfów żadnych nie mam, skanowałem antywirusem, i mam w ochronie rezydentnej,

karta graficzna ATI Radeon x1300/x1500

sterownik przeinstalowywany na inny , tez to samo.

Dlaczego po restarcie nie mam kodeków?

w autostarcie nie ma nic co by zamieniło lub psuło... żadnych aplikacji dziwnych niż te standardowe. + Avast, więc żaden syf mi nie wmówicie.

Deinstalatora kodeków jakiegoś porządnego w interencie niestety nie widze.