Problem z komputerem... brak obrazu


(Darkfilip15) #1

Cześć. Ostatnio kumpel dał mi do złożenia komputer. Złożyłem, wszystko elegancko, git, do czasu, aż podłączyłem go do zasilania, monitor podłączyłem itp. Czas na włączenie komputera... I tutaj się pojawia problem Monitor działa, włącza się, tylko nie pokazuje obrazu. Dioda na monitorze tylko miga, nie świeci się. Komputer pracuje dobrze, tylko ten obraz... Podejrzewałem, że problem tkwi w karcie graficznej. Myślałem że zła, że coś jest uszkodzone. Ale jednak nie, sprawdzałem na tym samym komputerze dwie inne karty i to samo. Z kolegą sprawdziliśmy też to na jego monitorze i w dodatku próbowaliśmy na projektorze - też to samo. Już nie wiem co mam robić... Konfiguracja komputera:

Pamięć: Kingston DDR2 2GB 800MHz

Procesor: AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.7 GHz)

Karta graficzna: HIS Radeon HD 4670

Płyta główna: Gigabyte GA-M720-US3

Dysk: WD Caviar GP WD5000AADS

Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450W

No i to na tyle. Mam nadzieję, że pomożecie. Dziękuję i pozdrawiam :wink:


(Rudis1995) #2

Tak przez internet nic nie możemy pomóc :frowning: :frowning: Próbuj odpalać kompa bez dysków, CD-ROMÓW i jak najmniej typu klawiatura. Możliwe że coś tego jest uszkodzone


(stalesz) #3

Jakie złącze ma ta karta ? AGP,czy PCI-E.Może masz kartę na PCI.Zintegrowaną wyłączyłeś /jeśli taka jest /


(Emilmlo) #4

Gdybyś wpisał w Google płytę główną Gigabyte GA-M720-US3 to byś wiedział i nie pytał o to...

Złącze ma PCI-E, wsadzone w nie ma Radeona HD 4670, zintegrowanej karty graficznej ta płyta główna nie ma.


(stalesz) #5

Chodzi mi o to,czy możesz zamontowac inną kartę na inny slot.Może PCI-E jest uszkodzony.Do Googli zagladam już dzisiaj setny raz,pomagam w miarę możliwości ludziom.Pozdrawiam.


(Emilmlo) #6

On może wsadzić kartę graficzną w slot PCI oprócz PCI-E, tylko najpierw trzeba mieć kartę PCI aby to sprawdzić.


(Darkfilip15) #7

No właśnie... ja tak owej nie mam. Mam zamiar pójść w poniedziałek lub we wtorek do znajomego informatyka, może coś razem zdziałamy... W zasadzie to też podejrzewam raczej slot od karty graficznej... Dobra, dzięki za pomoc, pozdrawiam ;]


(Darkfilip15) #8

wojtexxx, zrobiłem tak, jak mówiłeś... niestety, nie działa.