Problem z komputerem kuzyna

Witam mój kuzyn ma problem ze swoim komputerem:

Jego parametry to

AMD Athlon 64 3500+ am 2

1gb ram ddr2 533

Płyta główna: Gygabita na NForece550

Geforce 7600 gs 256 ram

Dysk Seageta 160 gb

Zasilacz bez komentarza

I mam następujacy problem z jego kompem i nie wiem co poradzić chłopak przyniósł swój komputer żebym go przetestował bo jakiejś błedu mu wychodziły w systemie jak bład krytyczny systemu windows i bluescreany.

Postanowiłem zobaczyć czy tak faktycznie sie tak dzieje i właczyłem go ale nic takiego nie było u mnie pograłem w Pesa 6 , w Gothica 3 i inne gry i 3d marki i wszystko było ok ale na wszelki wypadek zainstalowałem mu System od nowa i nic wszystko mu śmiga jak należy wgrałem mu najnowsze oprogramowanie, patche itd poinstalowałem mu powyższe gry i znowu pograłem z 3 -4 godziny zapuszczałem te 3d marki i wszystko ok pięknie chodzi. No to uradowany oddaje mu kompa i mówie że śmiga u mnie jak należy . Następnego dnia kuzyn dzwoni do mnie ze znowu mu sie tak dzieje bluescreany błedy Windows itd .

I teraz mam pytanie czy którejś z urządzeń w jego domu może powodować taki stan rzeczy ? posiada bardzo stary monitor z 2000 r jakiś KFC i podejrzewam że on to powoduje . Ale najpewniejszą rzecza takiego stanu rzeczy moze być zasilacz posiada jakiegos z obudowa więc poleciłem zmienić mu zasilacz na shefteka. Prosze o rady co powinienem zrobić z tym jego kompem.

zasilanie z gniazdka (skoki napięcia), może się przegrzewać, niech zaobserwuje jakie temperatury ma na podzespołach (procesor, dysk twardy itp.)np. w programie Everest czy Sisoft Sandra

nie ma takiego, chieftec jak już :stuck_out_tongue: poleć mu Amacroxa 450pnf

Może KDS? Posiadam taki z 1999r. i wszystko jest ok. To raczej mało prawdopodobne, aby on powodował błędy.

A instalował cokolwiek w tym czasie? Ma antywirusa?

Antywirusa i całe oprogramowanie ja mu wgrywałem . Aha i powiedział mi że miał zmieniane pamięci na nowe bo tamte miał zrąbane ale chyba nie tkwi tutaj przyczyna.

No ale jak komputer moze mu sie przegrzewać u mnie komputer chodził idealnie przez 6 godzin grałem na nim filmy oglądałem 3dmarki mu puszczałem już sam nie wiem ;/ . W nastepnym dniu po zainstalowaniu systemu znowu testowałem z 4 godziny i wątpie żeby tkwiła tutaj przyczyna

Jeżeli chodzi o oprogramowanie to wgrałem mu

Antywirus : Avast

Firewall: Comodo firewall pro

Antyspawerra ; Ad-Ware 2007

Nie wiem po co to podaje ale może to tu tkwi problem

zanieś swój monitor do niego i zobacz, może jego ma jakieś przebicie w kablu VGA…