Witam mój kuzyn ma problem ze swoim komputerem:
Jego parametry to
AMD Athlon 64 3500+ am 2
1gb ram ddr2 533
Płyta główna: Gygabita na NForece550
Geforce 7600 gs 256 ram
Dysk Seageta 160 gb
Zasilacz bez komentarza
I mam następujacy problem z jego kompem i nie wiem co poradzić chłopak przyniósł swój komputer żebym go przetestował bo jakiejś błedu mu wychodziły w systemie jak bład krytyczny systemu windows i bluescreany.
Postanowiłem zobaczyć czy tak faktycznie sie tak dzieje i właczyłem go ale nic takiego nie było u mnie pograłem w Pesa 6 , w Gothica 3 i inne gry i 3d marki i wszystko było ok ale na wszelki wypadek zainstalowałem mu System od nowa i nic wszystko mu śmiga jak należy wgrałem mu najnowsze oprogramowanie, patche itd poinstalowałem mu powyższe gry i znowu pograłem z 3 -4 godziny zapuszczałem te 3d marki i wszystko ok pięknie chodzi. No to uradowany oddaje mu kompa i mówie że śmiga u mnie jak należy . Następnego dnia kuzyn dzwoni do mnie ze znowu mu sie tak dzieje bluescreany błedy Windows itd .
I teraz mam pytanie czy którejś z urządzeń w jego domu może powodować taki stan rzeczy ? posiada bardzo stary monitor z 2000 r jakiś KFC i podejrzewam że on to powoduje . Ale najpewniejszą rzecza takiego stanu rzeczy moze być zasilacz posiada jakiegos z obudowa więc poleciłem zmienić mu zasilacz na shefteka. Prosze o rady co powinienem zrobić z tym jego kompem.
poleć mu Amacroxa 450pnf