Problem z komputerem - regularne zawieszanie się systemu

http://www.proline.pl/?g=P%B3yty+g%B3%F3wne&kat=P%B3yty+g%B3%F3wne+AMD+socket+AM3&sort=cena&wektor=0&c1=200&c2=500&stan=dostepne&c_z_l_acze-procesora=socket+am3%2B&c_chipset=&c_cz_estotliwo_s_c-magistrali-pami_eci=&c_maksymalna-wielko_s_c-pami_eci=&c_format=&c_zintegrowana-karta-graficzna=&c_producent=

wybierz jedną z tych płyt

na twoim miejscu wybrał bym tą za 315zł(nie bierz tej za 329 ponieważ ona jest trochę gorsza od tej za 315zł)

Asus jest bardziej przystosowany do podkręcania(np radiator na kondensatorach,programy do automatycznego podkręcania-da radę parę procent wycisnąć,zabezpieczenie przed przetaktowaniem - jeżeli podczas sprawdzania podzespołów zresetuje się komputer(albo ty to zrobisz) zostaną przywrócone optymalne ustawienia)

@pawcio1212, będzię ciężko. Bios jest na maksa okrojony, żadnych ustawien dotyczacych napięcia/szyny CPU i RAMu, nawet monitora napięć nie ma. Jedyne co moge zrobić, to sobie ustawić kolejność bootowania tudzież wyłączycwbudowaną kartę lan. I niestety jest to najnowszy bios ;/

W dodatku nie chce się bootować z USB więc praktycznie nie mma jak wgrać innego…

żeby bootować z usb pendrive musi być odpowiednio przygotowany(nie wystarczy wgrać plików i gotowe)

się nie dziwnie że nie ma opcji ten komputer jest pop prostu stary i wtedy nie myśleli za bardzo o tym

Tak, wiem ze pendrive musi być przygotowany. Próbowałem z bootowalnym linuksem oraz bootowalnym dosem, ale płyta po prostu pomija pendrive i wczytuje system z dysku (nawet, gdy wyłączę bootowanie z HDD w biosie). Ciekawe jest to, że u kumpla chodziło pięknie ;/

Chyba jedynym wyjściem jest powrót do Asus P5B (który natomiast przełącza mi każdą kartę graficzną w tryb x1 w efekcie czego nie da się grać w gry ani oglądać filmów na pełnym ekranie).

Ok wydaje się że wszystko działa - problemem była płyta główna. Dziękuję za pomoc szczególnie pawcio1212. :smiley: