Problem z konfiguracją routera TP-LINK TL-MR3040

Witam

Mam problem z konfiguracja nowo zakupionego routeru TL-MR3040. 192.168.0.1 nie ładuje (wyskakuje Przekroczono limit czasu połączenia) na płytce dołaczonej do zestawu nie ma oprogramowania sa tylko instrukcje anglojęzyczne. Po podłączenie do routera modemu ZTE MF821 (jest to internet LTE z plusa) modem jest niby połączony pali sie zielona lampka sygnalizująca połączenie LTE natomiast przeglądarka nie ładuje żadny stron www. Proszę o pomoc

czaja724

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.

Spróbuj 192.168.1.1

Która to wersja MR3040?

wersja v2 udało mi sie wczytac 192.168.0.1 ale nadal nie ładuje stron www

Sprawdź czy masz najnowsze dostępne oprogramowanie i daj obrazek ze statusu urządzenia.

oprogramowanie mam najnowsze bo ściągnąłem dzisiaj i załadowałem na 192.168.0.1

screen ze statusu http://speedy.sh/b8d2M/status-tp-link.bmp

Spróbuj tej wersji oprogramowanie - LINK

zainstalowałem to oprogramowanie już wcześniej ale teraz też i nic

tak zasilacz podłączony i dalej nic

Pozostaje zorganizować aktywny hub USB (z zasilaniem) i podłączyć przez niego modem USB do routera.

a konkretniej co to jest ten aktywny hub USB ??

Wpisz sobie hasło w wyszukiwarce lub na jakimś portalu aukcyjnym to sam zobaczysz. Osobne zasilanie dla modemu USB.

Wielkie dzięki za pomoc będe próbował skombinowac ten aktywny hub i napisze co i jak.

Niestety wydajność prądowa MR3040 na porcie USB nie jest duża i czasami zdarzają się takie rzeczy.