Problem z ładowaniem stron antyvirusów


(Miszi1988) #1

Witam

Od jakiegoś już czasu mam problem z ładowaniem się stron antywirusów. Za każdym razem gdy próbuję wejść np na stronę kaspersky pojawia się komunikat "nie odnaleziono serwera". Ad-Aware którego używałem nic nie wykrywa. Użyłem Windows Worm Doors Cleaner'a do zamknięcica protów ale to nic nie dało. Od pewnego czasu komp też zawiesza się bez powodu, nawet przy włączaniu się wygaszacza.

Proszę o pomoc.


(deFco247) #2

Skoro piszesz w tym dziale z tego typu problemem, to należy wstawić obowiązkowe logi.

Przed uruchomieniem powyższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń instalowany przez nie sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).

Pokaż logi z narzędzi OTL + GMER.

OTL ustawiasz jak na tym obrazku.

Ze względu na podejrzenie Confickera wklej przed uruchomieniem skanu ten tekst w białe dolne okno Custom Scans/fixes :

Klikasz Run Scan.

Pokazujesz dwa wynikowe logi OTL.txt + Extras.txt

(Na Windows Vista i 7 uruchamiamy programy z menu Uruchom jako Administrator... ).

Zawartość logów wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.


(Miszi1988) #3

Ok to wklejam logi

OTL http://wklej.org/id/333501/

Extras http://wklej.org/id/333503/

GMER http://wklej.org/id/333504/


(deFco247) #4

Stosowałeś Combofixa a nawet o tym nie wspomniałeś! Przede wszystkim pokaż log wyprodukowany przez niego (nie uruchamiaj go ponownie):

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania (raport, który wyskoczy po usuwaniu OTL-em) oraz nowy log robiony opcją Run Scan.

Nie zapomnij o zaległym logu Combofix.