Laptop, po wyciągnieciu baterii na noc i włożeniu jej ponownie, nie chce sie włączyc. Gdy naladowalem go do pełna i przycisnąłem przycisk POWER, swieci sie dioda
od włączonego laptopa. Laptop nie daje oznak życia. Nic nie slychac.
Asus X550LB
Stawiam na bateryjkę od BIOS.
Wyciągałeś tylko akumulator, czy robiłeś jakieś porządniejsze sprzątanie w laptopie?
Nie za młody ten komputer na martwą baterię?
To model z przed 5-6 lat.
Wyciągnąłem tylko Baterie na dosłownie 10h. Podlączylem ją i komputer nie chciał sie juz wlączyc nic nie grzebalem przy laptopie
Ja mam starszy komputer. Baterii nie wymieniałem, a jestem pierwszym właścicielem. Nie wiedziałem, że w laptopach taka bateryjka może tak szybko wyzionąć ducha…
Ponadto brak takiego zasilania nie powinien powodować probleów z uruchamianiem, a jedynie podtrzymaniem parametrów.
Pytanie: w jakim celu wyciągałeś baterię na 10h?
Czyli jedyne co pomoze to wymiana Baterii? Tylko dziwne bo dzien wczesniej nie bylo nic nie tak z laptopem tylko przestal mi dzialac jeden poprzeczny pasek na klawiaturze o,l,9,. I wyciagnalem baterie na noc myslac ze to pomoze, a teraz laptop nie chce sie w ogóle uruchomic.
Teraz tak patrząc, to nie jest bateria, poniewaź bez baterii na samym zasilaniu komputer tez sie nie odpala
Może wyjaśnić co konkretnie masz na myśli?
ps. Nie chodzi o akumulator tylko o bateryjkę na płycie głównej. Na poniższym filmie widać proces jej wymiany (ale to inny model Asusa):
Taki pasek mi nie działal tzn. Raz dziala, raz nie dziala. Nw o co z tym chodzi. Nie rozkręcałem laptopa myslalem ze wyciagniecie baterii pomoze. I nie zalezy to od resetu komputera. A raz juz dawalem do wymiany klawiature od tego laptopa
Czyli laptop ma jakąś historię serwisową? Oddaj go do serwisu, przynajmniej takiego, gdzie zrobią diagnozę i podadzą Ci wycenę naprawy.
Dobrze, ale najpierw zobacze tą Bateryjke od tego BIOS’u. Moze samo przeczyszczenie pomoze tudziez odłaczenie i podlaczenie. Posprawdzam kabelki
Wystarczyło odpiac baterie od biosu i ponownie wlozyc. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam