Problem z LINKSYS WAG200G


(luk4$h) #1

Mam problem z tym właśnie routerem. Mianowicie wszystko było okey ale dziś coś się z nim stało bo nie chce nawiązać połączenia internetowego i nie wiem co jest grane. Świeci się lampka Power, Wireless i DSL ale Internet nie. Nie mogę go zbytnio skonfigurować ponieważ nie pamiętam loginu ani hasła :confused: Czy mam przywracać ustawienia fabryczne poprzez przycisk reset i ustawiać wszystko od nowa? Proszę o pomoc [-o<


(adam749) #2

Na początek sprawdź, czy wszystkie kable dobrze siedzą później zrób reset.


(Cosik Ktosik) #3

Jeżeli to nie wina dostawcy, to nie ma wyjścia. Jak rozumiem samo wyciągnięcie wtyczki i próba nawiązania połączenia na nowo nic nie daje?


(luk4$h) #4

Nic nie daje bo sprawdzałem połączenie poprzez modem i internet działa. A wyciągniecie wtyczki nie dało. A jak nacisnę reset to ustawienia powrócą mi do tych początkowych jak go kupiłem czy jeszcze jakiś wcześniejszych? Bo jak kupiłem to wystarczyło że wgrałem do kompa i skonfigurowałem parę opcji i wszystko działało.


(Cosik Ktosik) #5

Wszystko wróci do początkowych, tych co miałeś po zakupie.

Instrukcja w ojczystym języku dla WAG200G-EU


(luk4$h) #6

No to nie ma co się zastanawiać. To szybko i łatwo to zrobię. Dzięki :smiley:

W dniu 23.07.2008 , o godzinie 17:30 został dopisany post przez luk4$h

A i jeszcze jedno, kiedy mam nacisnąć reset? Jak będzie włączony router?


(Cosik Ktosik) #7

Wyłącz i na 10 sekund wciśnij reset.

PS Dałem Tobie instrukcję.


(luk4$h) #8

Oki, dzięki :slight_smile:


(system) #9

http://www-pl.linksys.com/servlet/Satel ... 9115142B03 To jest strona Linksysa WAG200G i wszelkie informacje łącznie ze wsparciem Z poszanowaniem Ztgmun


(luk4$h) #10

dzięki, dzięki już zrobiłem, a może kiedyś się przyda poradnik :smiley:


(Cosik Ktosik) #11

Jeszcze jest w sieci wirtualny wygląd paneli wag200: http://ui.linksys.com/files/WAG200G/1.00.09/Setup.htm

Nie wiem po co, ale jest.


(luk4$h) #12

Już sobie zapisałem login i hasło więc jak będę chciał coś zmienić to już bez problemu :smiley: Uruchomi się poradnik i bez problemu.


(matiit) #13

Standardowe haslo i login są na odwrocie routera :slight_smile:


(luk4$h) #14

Hehe nawet nie wiedziałem ale sobie zmieniłem:)