Problem z mikrofonem po aktualizacji WIN 10

Witam zaktualizowałem win 10 do najnowszej wersji bo musiałem bo tego wymagał fortnite po odpaleniu fortnite nie zorientowałem się ze mikro mi nie działa lecz jak kolega chciał ze mną zagrać to wbiłem na komunikator discord i nie działał mi mikrofon na ts tak samo próbowałem z innym mikrofonem i tez nie działał

nie ukrywam ze duzo sie pozmieniało w win 10 tym samym prosze o pomoc to pilne!!!forum%201

forum%202

1 polubienie

Spróbuj przeinstalować sterowniki audio, mnie np. system po aktualizacji wykrywa słuchawki jako głośniki podłączone z tyłu (a są na przednim panelu).

Ja również mam problem z mikrofonem, zestaw słuchawkowy hyperx cloud 2

edit/Ustawienia prywatności - mikrofon zaznacz zezwalaj aplikacjom na dostęp do twojego mikrofonu. U mnie zadziałało

3 polubienia

Usuńcie sterowniki audio i sprawdźcie standardowe windowsowe, czy nadal jest problem. I do autora. Zaktualizuj NVidia HDA. Po co ma widnieć jako niekompletny w systemie?

1 polubienie

Ten sam problem… rozwiązaniem była czysta Kwietniowa instalacja.:joy:

Zawsze jak robię dużą aktualizacje Win 10 na Laptopie siada mi siła dźwięku .
Wystarczy jednak wejść w ustawienia dźwięku , “Rozszerzenia” i włączyć equalizer ,klik na trzy kropki :wink:
podnosimy wszystko na jakieś 90% zatwierdzamy i wszystko wraca do normy.
Jeśli chodzi o mikrofon to sprawdź zakładkę “Poziomy” ,możliwe że wszystko zostało wyzerowane .

Już jest wszystko okej na początku zaktualizowałem sterowniki a bynajmniej próbowałem bo pisało ze są zaktualizowane potem w prywatności zaznaczyłem opcje w zakładce mikrofon zezwalaj aplikacjom dostęp do mikrofonu i nie działało nadal po zagraniu kilku gierek w fortnite przypadkowo z nawyku odpowiedziałem koledze bo bylem na discordzie i jakim cudem od tego momentu działa nie wiem czm takie opóźnienie ale na razie temat do zamknięcia problem rozwiązany

Może ta brutalna opinia w strone microsoft zadziałała :wink:

Witam mam problem z mikrofonem w słuchawkach bo słychać tylko szumy lub nic ale już po podłączeniu do laptopa jest wszystko ok.
Aktualizowałem sterowniki a bynajmniej próbowałem bo pisało ze są zaktualizowane potem w prywatności zaznaczyłem opcje w zakładce mikrofon zezwalaj aplikacjom dostęp do mikrofonu i nie działała nadal