Problem z neostradą, migająca dioda, przerywanie połączeń


(Adamlm91) #1

witam, włączam komputer, wszystkie diody się świecą, ogólnie wszystko działa, po kilkunastu minutach a nawet do godziny podziała i się rozłącza, albo miga dioda adsl i wyskakuje głównie błąd 680, albo po prostu net nie działa, strony są offline itd. ale wtedy żadna z diod nie miga, palą się prawidłowo na zielono, mój modem to speedtouch thomson 330, nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale podpisałem już jakiś czas temu nową umowę i mają mi zwiększyć prędkość( na razie zmienili tylko prędkość w stanie sieci: połączenia, właściwa prędkość jest jeszcze 'stara'), dzięki za pomoc!


(system) #2

też miałem takie problemy zadzwoń do neostrady oni Ci pomogą będą mówić krok po kroku co naciskać :slight_smile: pozdrawiam :smiley:


(Sebos99) #3

Łączysz się przez aplikacje dostępową? Jeśli tak to odinstaluj i ręcznie skonfiguruj połączenie. Instrukcja.

Przeskanuj komputer za pomocą Dr.Web Curelt (włącz od razu skanowanie pełne).


(Adamlm91) #4

nie, nie instalowałem tego ich programu, sam sobie skonfigurowałem połączenie, i jeszcze jedno: kiedy nie mam neta i odłączę kabel, który idzie od modemu do gniazdka tel. i zrestartuje kompa, to net działa, ale tak jak już pisałem góra do godziny


(pysiu) #5

Dużo razy wina leży po stronie urządzeń od neostrady polecił bym ci zanieść sprzęt żeby wymienili na nowy modem .


(Dawid Czernek) #6

Pewnie na linii jakiś klin się robi.

Dzwoń pod ich numer i mów co się dzieje bo być może monterzy źle wykonali swoją pracę podłączając Ci internet.


(Golden_WZG) #7

też miałem takie problemy i na Windows XP pomógł mi program WWDC który zamyka porty robakom które "klinują linie"

http://www.dobreprogramy.pl/Windows-Wor ... 11744.html

poczytaj o tym programie i ściągnij jak uruchomisz program klikaj na przyciski które są koloru czerwonego i żółtego zgadzaj się na wszystko o co pyta PC uruchomi się ponownie i nie powinno być już tego problemu. jeśli ta szybka instrukcja obsługi nie jest dla Ciebie jasna napisz o opisze to dokładniej.

i napisz czy pomogło


(Golden Finger) #8

adam000 , Zmień tytuł, by był związany z problemem, korzystając z przycisku EDYTUJ.

Zapoznaj się TYMI informacjami.


(Adamlm91) #9

niestety wwdc nie pomógł :frowning:


(Dawid Czernek) #10

Dzwoniłeś do nich?


(Golden_WZG) #11

http://support.microsoft.com/kb/326681/pl

spróbuj tego .

Jeśli nie da rady dzwon do nich od tego są jak dawno nie było robionego formatu C: może się nad tym zastanów.

jak wywali Ci błąd spróbuj jeszcze wpisać 212.77.100.101 (powinna otworzyć się strona wp) do przeglądarki może masz z dns coś walnięte

gdy się otworzy napisz. powiemy Ci co robić .