no to sytuacja wygląda tak. win7 strasznie mi się zamulał więc ściągnąłem programik TuneUP. i zrobiłem porządki. po restarcie systemu mam mały problem gdyż ikonka klawiatury i języka na pasku stale tak jakby znika i się co chwile pojawia. nie wiem dlaczego, tak jakby się odświeżała cały czas. poza tym nie mogę zaznaczyć kilku elementów jednocześnie bo właśnie wygląda to tak jakby system sam się cały czas odświeżał. również nie da się nic wybrać z listy rozwijanej w jakimkolwiek programie… cały czas mi migają okienka . Tylko, że właśnie nie odświeża się bo nie ma jakiegoś ponownego ładowania okienka tylko brak jest możliwości zaznaczania wielu elementów (prostokąt zaznaczenia po chwili znika) i nie da się nic wybrać z tych list (też po chwilce znikają).
Macie jakieś pomysły?? przeszukałem pana GOOGLE i microsoft ale nic konkretnego na temat nie znalazłem…
Z góry dzięki za pomoc.
– Dodane 26.02.2010 (Pt) 0:36 –
jeśli są jakiekolwiek pytania to też pisac;]
ma ktos jakis pomysł. bo takto czeka mnie format a chcalbym bardzo tego uniknac…
Może to zabrzmi śmiesznie, ale dla mnie sprawa wygląda na problem z klawiaturą :-). Objawy dokładnie takie jak przy “zacięciu się” któregoś klawisza funkcyjnego (albo i kilku). Odłącz klawiaturę, albo jeszcze lepiej podłącz jakąś inną i sprawdź, czy coś się zmieniło.
P.S. A może wystarczy zrobić porządek na biurku i uprzątnąć wszystkie co cięższe przedmioty leżące na klawiaturze?
nie no tez o tym pomyslalem. ale to nie to. przeczyscilem calą i tez nie pomogło. a cięższych rzeczy na niej nie ma bo chodzi o lapka;]
nawet odkurzaczem przejechalem ;]
o wlasnie to takie “odświeżanie się” nie jest ciągłe tylko losowe. co 0,5 do 2s. nie to ze cały czas mi migają okienka tylko co chwlke… jakby coś się ładowało i wyłączało i znowu ładowało… fak…
No to może rzeczywiście jakiś proces w tle (wirus, coś nieszkodliwego ale upierdliwego?) się ładuje i zabiera focus okienkom.
Zajrzyj do działu ‘Bezpieczeństwo i logi’ i wykonaj zalecaną tam (w przyklejonych wątkach) procedurę. HijackThis i czym tam jeszcze polecają przeskanować system…