Problem z odtwarzaniem filmów


(Vianne21) #1

Witam,

mój problem polega na tym że jaki by to nie był film to obraz stoi a dźwięk idzie normalnie.. a przy okazji cały komp się zacina i jedyne wyjście z tej sytuacji to restart komputera.. próbowałam na allplayerze, gomplayerze ale zawsze kończy sie tak samo.

sądziłam że to może być wirus dlatego sformatowałam cały dysk, myślałam ze to pomoże ale nic..

ma ktoś jakoś hipoteze??

dzięki za odpowiedzi.

______________________________________________________________________________

ok. to zrobiłam tak:

uaktualniłam biblioteki DirectX 9. 0 c wg instrukcji

odinstalowałam moją dotychczasowa paczke kodeków i zainstalowałam K-Lite Codec Pack Full + Real Alternative

wyczyściłam rejestr

ale to nic nie dało #-o

a do tego teraz gdy zatnie sie komp to się odcina gdy gaśnie monitor, i tak ciągle miga..

może to monitor jest zepsuty, ma już swoje lata..


(Dawidson 12) #2

Zainstaluj jakieś normalne kodeki... Polecam klitecodec packa, którego ściągniesz np. z dobrychprogramów...


(XMan) #3

Najpierw uaktualnij biblioteki DirectX 9. 0 c :

viewtopic.php?f=7&t=213229

Nie będzie poprawy do odinstaluj wszystkie kodeki i zainstaluj K-Lite Codec Pack Full + Real Alternative

Sprawdż na innych odtwarzaczach np. CinemaPlayer lub BESTPlayer :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1& ... io+i+video

Temat :

viewtopic.php?t=230552


(Chillout) #4

Odinstalu kodeki, które masz na komputerze.Przeczyśc rejestr i zainstaluj k-lite mega codec pack full gdzie jest również kodek do odtwarzania rmvb.


(Pingol8) #5

@up

Zainstalować kodeka Real Alternative.


(Viperiza) #6

Pingol dzieki pomogło :smiley: :smiley:


(Lukaszk 89) #7

Vianne21 , właściwie to podaj cfg kompa.(jeśli znasz to podaj normalnie, jeśli nie popatrz w Everescie.(i podaj na wszelki wypadek markę i moc zasilacza, i napięcia- w BIOSie albo w Everescie).

Do odtwarzania polecam BestPlayer2.