Problem z odtworzeniem filmu w PowerDVD


(system) #1

Mam problem, kiedy wkładam płytę dvd z filmem do napędu, Power DVD podczas próby odtworzenia pokazuje błąd:

dvd.jpg

Wcześniej płyta chodziła bez zarzutu. Co jest nie tak?


(adam9870) #2

W jakim formacie jest ten film na tej płycie ??

Czy płyta jest troszkę zniszczona tj. porysowana, zabrudzona ? Jeżeli tak to przeczyść i spróbuj. Jak też nie będzie chciało odtwarzać to może Total commanerem skopiuj zawartość płyty na twardziela i spróbuj tak odtworzyć. Czasami total daje radę gdy inne programy nie dają :?

Może w innym jakimś odtwarzaczu spróbuj?


(system) #3

to jest zwykła płyta dvd zakupiona w sklepie, dvd video

nie wygląda na taką

BTW: w Windows Media Player odtwarza...

Złączono Posta : 29.06.2006 (Czw) 13:38

W All Playerze też działa...


(Bolo92) #4

Ja także mam taki problem, i u mnie żadnym odtawrzaczem nie poszło, ani z twardego nie poszło, ale skopiować to pięknie śmiga. Tylko u mnie nie chodzi a u innych śmiga jak powinno


(Goldenkeylogger) #5

Czy problem dotyczy tylko tej konkretnej płytki, czy Power wywala błąd przy odpalaniu wszystkich płyt z filmami DVD.

Sprawdź czy w folderze VIDEO_TS są pliki .IFO i .VOB

Folder AUDIO_TS jest zawsze pusty.

http://www.cyberlink.com.tw/english/dow ... &ProdId=28

Po takim bledzie najlepsza jest reinstalka, wyzej podalem link do patcha który usuwa całkowicie błąd, nie sprawdzalem go po dostalem od kumpla

Najlepszym rozwiązaniem jest instalacja samego decoder-a a nie całej aplikacji.

Jedne z lebszych jakie testowałem (automatycznie dostosowujące swoją wydajność do możliwości komputera), to:

  1. Intervideo MP3 & DVD XPack Plug-in (idealny dla słabszych{500 MHz}komputerów).

  2. NVIDIA DVD Decoder V1.00.67.

  3. Sonic Dvd Decoder Pack For Windows Xp


(Bolo92) #6

O WOW, Szacunek dla Ciebie Fighter Działa po tym Patchu w PowerDVD i nie wiadomo dlaczego zaczeło chdozić i w innych Allplayer, WMP :smiley: Jeszcze raz wielkie Dzięki(choć to nie ja zakładałem ten temat)


(system) #7

przecież wcześniej działało, czyli musi być poprawnie

działa, oj, działa :slight_smile:

Dzięki, Fighter :slight_smile: