Otóż, przez przypadek, sformatowałem nie tego pendrive. Ściągnąłem już kilka programów. Niestety, żadnemu z nich, nie udało się odzyskać dokumentu. Nawet EasyRecovery Professional, nie dał rady. Czy można by go było w jakiś sposób odzyskać? Nie wiem, czy to coś pomoże - dokument, utworzony był w Wordzie 2007
możliwe że PhotoRec będzie pomocny, tylko należy w opcjach zaznaczyć jakie typy plików ma wyszukać by zbyt wielu śmieci nie odzyskał
Niestety, żaden z programów, nie poradził sobie z odzyskaniem dokumentu. Dodatkowo PhotoRec, nie udało się zainstalować. Wyskakuje takie cóś: http://zapodaj.net/d73269b31ced.jpg.html
to użyj PhotoRec z jakiejkolwiek LiVEcd, np Parted Magic
aby wykonać te czynności pozasystemowo a odzyskane pliki zapisać na innej partycji
Jeśli wykonałeś pełny format to wątpie (często zależy od tego jaki to pendrive; np. U3 może automatycznie po podłączeniu dokonywać operacji zapisów lub sprawdzania update, co po formacie spowoduje nadpisanie danych).
Wielkie dzięki za pomoc. Dokument udało się odzyskać dzięki programowi Active Undelete. Mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego, gdy usuwam np tapety z pendrive, zamiast trafiać najpierw do kosza, znikają od razu?
Tak to już jest z urządzeniami przenośnymi, rzeczy są usuwane trwale. Po prostu trzeba się zastanawiać co się robi z plikami na tym urządzeniu.
Pendrive nie ma kosza. No chyba, że załapiesz “fake recycled” to wtedy kosz będzie…