Problem z ogladaniem filmu na tv


(Grzesiek82) #1

win xp, sterowniki najnowsze geforca, mam ustawione ekran pomocniczy, klon b, film wyswietla sie na tv z glosem ale bez napisow. wczesniej wszystko bylo ok. zainstalowalem jeszcze raz kodeki nie pomoglo, nie pomaga tez na innych playerach


(Kos@) #2

Z tego co wiem, to nie najlepsze rozwiązanie.

Może "skopany" film?

Poszukaj w opcjach czegoś o napisach. Z jakiego playera korzystasz?


(Patricko) #3

stary....mam te same problemy...kurde...tez bym byl bardzo wdzieczny za rade...wiem ze kiedys cos zrobilem..ale to na shreku z dubbingiem..wlaczylem WMP 10 i chodzilo wszystko ok...tylko ze nie moznabylo dawac na nim full ekran tylkow monitorze na okienku a na TV bylo juz normalnie....bardzo fajnie sie ogladalo....

mam ten sam problem.....rowniez bede wdzieczny za pomoc


(Grzesiek82) #4

chodzi o to ze z kazdym filmem jest to samo. mam ustawione na klon i na monitorze jest wszystko ok a na telewizorze napisow nie ma. probowalem juz ale sam nic nie wymysle wiecej niestety, probowalem na subedit, na vplayer, na bestplayer, jeszcze raz zaznnaczam ze na monitorze sa napisy a na tv nie ma


(Kamilrz) #5

sprawdź tak: w ustawieniach tam gdzie ustawia się "klona", "single display" etc - ustaw klona (bo rozumiem, że pojawia się takie "wyjeżdżające" z boku menu), potem naciśnij na "Full Screen Video"(na tym menu wyświetlającym się z boku), potem znajdź "Full Screen Video Controls", a poniżej "Full Screen Device" i wybierz "Disabled"; i teraz pewnie będziesz mógł oglądać z napisami, ale może też pojawić się problem, że nie będzie obrazu na tv, a będzie na kompie;


(Asdaf) #6

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9771