Problem z oprogramowaniem - laptop toshiba

To tak jak w tytule; /

Wczoraj wgrałam nowe ,specjalne oprogramowanie do laptopa TOSHIBA. Laptop nie jest nowy , ma juz z jakies 4 lata.

No ale wróćmy do tematu. Zawsze jak na nowo wgrywałam oprogramowanie wystarczyło ,że włożyłam płyte, nacisnęłam C potem zainstalowałam i wszystko działało ok. Jakiś czas temu , laptop był zaniesiony do jakiegoś koleśa ,który miał tam wszystko zrobić. No i co? wcześniej działały mi programy teraz nie, no i moja siostra wgrała na nowo oprogramowanie , niestety było inaczej. Gdy już wgrała to niestety nie chce mi się włączyć laptop. Jest strona startowa i po chwili włącza się czarny ekran z siwym napisem:

Yukon PXE v3.03 alpha 01 (20040913)

©Copyright 2003-2004 Marvell ®. All rights reserved.

(blablabla)

I zosstawiłam tak włączonego laptopa juz na jakieś 6 godzin i nic ; /

Nie znam sie na tym : < Może wy wiecie co zrobić. :slight_smile:

Cześć

Piszesz tak chaoycznie że trudno zrozumieć o co dokładnie chodzi. Jakie oprogramowanie wgrywałaś? Chodzi ci o system operacyjny?

Co do w/w błędu, jak masz ustawioną listę bootowania? Jeżeli system jest poprawnie zainstalowany to czy dysk twardy jest na pierwszej pozycji na liście bootowania?

Możesz napisać jakie co to za oprogramowanie wgrane do tego laptopa ?

komputer został ustawiony do uruchamiania z sieci ,sprawdzić listę bootowania w biosie i na pierwszej pozycji powinien być dysk twardy coś takiego http://bin.ilsemedia.nl/m/m1dyq1xw3vfb.jpg

pierwsze powinno byś Hard Drive

niestety jestem zielona w te klocki i nie wiem o czym wy do mnie mowicie xD haha

oprogramowanie jakieś☻ specjalne do toshiba , na plycie pisze :

Satellite M40

DVD-ROM Product Recovery

Oprogramowanie firmy zawarte na niniejszych dyskach DVD-ROM może być używane tylko jako kopia zapasowa w razie uszkodzenia systemu. Wyłączna odpowiedzialość (…) firmy

DVD-ROM Product Recovery to prawdopodobnie kopia utworzona na płytce DVD do odzyskiwania systemu. Więc użyj go wtedy gdy zajdzie taka potrzeba - odtworzenia systemu do stanu fabrycznego.

wlasnie byla taka potrzeba ponieważ laptop zaczął szwankować ;/

co moge teraz zrobić?

Cześć

Jeżeli system jest poprawnie zainstalowany to sprawdź w BIOSie czy na liście bootowanie, na pierwszej pozycji ustawiony jest dysk twardy.