Problem z otwarciem HDD w "Mój Komputer"


(M Kudelski) #1

Witam! Mam problem z otwarciem HDD w Windowsie XP po przez LPM w Mój Komputer.

Podaje objawy jakie występują (lub nie):

  • nie wyskakuje mi żaden komunikat o brakującym pliku, etc,

  • przeskanowałem wszystko tymi programami, które polecacie w innym topicu i nic nie znalazły,

  • żaden z dysków nie chce mi sie otworzyć podwójnym kliknięciem LPM, nawet dysk USB WD Passport (cd-rom otwiera się normalnie)

  • na żadnym z dysków nie mam pliku AUTORUN.

Proszę o rade co to może być i jak mogę to zwalczyć. Z góry dziękuje!

UPDATE: Jak gdyby nigdy nic dyski C, D i E zaczęły się same z siebie normalnie otwierać - nic nawet nie zdążyłem pokombinować aby się otwierały. Teraz nie otwiera się tylko i wyłącznie dysk USB.

UPDATE #2: Dyski znowu się nie włączają po kliknięciu x2 LPM... Komputer nie byl nawet uruchamiany ponownie.

Log z HJT:


(Monczkin) #2

Nazwij temat konkretnie i popraw błędy - inaczej temat zostanie usunięty.


(Gutek) #3

Daj log z HJT - http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

Jaki to system XP?


(jessica) #4

Jeśli powyższy plik zawiera treść o następującym początku:

To usuń ten plik i sfiksuj wpis w Hijacku.

jessi


(Gutek) #5

Daj log z ComboFix


(M Kudelski) #6

Jessica udało się, to było to. Oprocz tego pliku w C:\WINDOWS\ były tez te same pliki na C:\, D:\, E:\ i na dysku USB. dodatkowo były jednak pliki autorun... Po prostu nie zaznaczyłem w widoku aby system nie ukrywał plików systemowych i dlatego wcześniej ich nie zauważyłem także za to przepraszam. Czy możesz mi powiedzieć co to było za świństwo? DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC!


(jessica) #7

Ja też nie wiem, co to za "świństwo", ale wiem, że usunięcie tego usuwa jednocześnie ten problem, który miałeś.

Mam nadzieję, że usunąłęś też "autorun.inf". :slight_smile:

jessi