Problem z Outlokiem

Witam

Mam problem z Outlokiem otóż mogę wysyłac wiadomości do kogoś. A problem jest że ja nie dostaję od kogoś maili. Gdzie ustawić i co? żeby przychodzily do mnie maile.

Z góry dzięki.

podaj gdzie masz założoną skrzynkę :slight_smile:

będzie łatwiej pomóc, bo zapewne masz nieprawidłowo skonfigurowane konto :smiley:

witam,

sprawdz w Outloku - w narzedziach-potem kliknij konta-tam wlasciwosci i tu sprawdz czy wszystko dobrze uzupelniles np. w zakładce ogólne czy uzupełniles pole adres zwrotny i sprawdz zakladke serwery - tam sprawdz czy masz dobrze ustawione pop3 i smtp pozatym wejdz na strone tam gdzie zakladałes konto moze tma gdizes jest nawet pokazane graficznie jak ustawic konto w konkretnych programach pocztowych. Powodzenia

tak jest - powiedz gdzie masz skrzynke a powiem ci kim jestem… znaczy sie: postaram sie ci pomóc :mrgreen:

Ja mam podobny problem, nie moge ani odebrać ani wysłać wiadomosci. Uzywanm stałki z AOL i chyba ona nie dopuszcza mi outloka, moze ktos wie jak to obejsc?? ustawienia serwerów sa na 100% dobre bo na modemie było ok, ale odkąd mam broadband modem jest peoblem z outlokiem.

Widze ze wątek bardzo stary.

Mam podobny problem z tym ze nie moge wysyłac żadnych wiadomości. AOL blokuje port SMTP (zdaje się 25). Jak tem zaradzic?

1. ustawić serwer poczty przychodzącej (pop3, port)

2. ustawić bezpiczne uwierzytelnianie (hasło, użytkownik)

To jest dla mnie oczywiste. Chodzi mi o jakies bardziej zaawansowane ustawienia.

start-> uruchom->

czy masz innego Firwall po za systemowym :?:

Używam ZoneAlarm ale to na bank nie wina firewalla.

czemu tak uwazasz :?:

Bo jak go wyłącze to problem pozostaje. Prosze zobacz tu http://www.szkocja.net/forum/messageview.aspx?Id=26673

Jak widac nie tylko ja mam ten problem.