Mam problem z programem Panda Antywirus 2004 instalowanym z płyty Niezbędnika 04/2004. Jak się program automatycznie aktualizuje to później przestaje w ogole skanować (zawiesza się program na początku skanowania) a także ochrona przestaje działać… Program każe sprawdzić ustawienia ochrony ale tam jest wszystko ok. Jak ktoś wie o co może chodzić proszę o pomoc. thx
a dobry ten antyvir??
lepszy od pandy
Ja staram się znaleźć dobrego i nie za bardzo zwalniającego kompa antyvira bo dysponuje słabszym sprzętem:((
No to wybrałeś najgorzej jak mogłeś
Panda ani nie jest dobra a tym bardziej lekka
Bierz to
a co sądzisz o tym??? AVG Anti-Virus Free Edition 7.5.476a1048??
Może troszkę lepszy od pandy ale i tak jest mało skuteczny
A to spyware i inne tego typu usuwa??
no spox usuwanie… a potrafi leczyć pliki???
Tak
OK. Widzę że jest dobry. zassysam. thx wielkie
a taka konfiguracja nie za obciąża kompa??? Bo tam jest wszystko na full nastawione…
Złączono Posta : 17.07.2007 (Wto) 16:39
Jesteś tam jeszcze??? Mam problem z instalacją. Szukałem na innych forach i nic nie znalazlem…
Nie obciąża,Avira Antivir jest lekki jak piórko,tylko pamiętaj,że darmowa wersja nie posiada modułu sntyszpiegowskiego i trzeba co jakiś czas skanować kompa pr.antyspyware,poza tym musisz mieć jakąś zaporę chociażby tą z SP 2 ( Windows XP) ,a najbardziej dziurawe porty najlepiej pozamykać programem Windows Worms Doors Cleaner
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1643&t=55 ,trzeba w nim zmienić znaczki z czerwonych na zielone lub żółte i zrestartować komputer.
W ostatnim czasie AVG zrobiło duży postęp i jest obecnie w czołówce AV
(płatna wersja,z modułem antyszpiegowskim) .AVG jest poza tym bardzo mało obciążający dla systemu i w odróżnieniu od Antivira skanuje pocztę.
Ja mam Win98SE ale mam już problem z zainstalowaniem tego antywira. Bo mi wyskakuje mniej wiecej cos takiego… Microsoft Visual C++ Runtime i ścieżka instalki
No to mow że masz 98
Wersja dla 98 niestety nie jest już wspierana
Trzeba było tak od razu pisać od 30 czerwca Avira przestała wspierać program dla Win 98, w takim razie instaluj AVG Anti-Virus Free Edition .
A znasz może jakiegoś dobrego antywira na 98SE??