Problem z pingiem. Ping nie przekracza 100 ms


(patrx95) #1

Mam taki problem co do pingów na moim kompie.

Mam neta neo 1mb/s koledzy którzy mają taki sam internet co ja mają ping poniżej 100ms czasami nawet 60 ms.

Przy 110 ms to jest tylko wtedy kiedy mam cfosa jak go nie ma to jest 130-140 ms.

Testowałem to na cmd i na grze mało wymagającej Wolfenstein: Enemy Territorry

Zdaje mi się że może ping być ograniczony w rejestrze.

Czy można jakoś zniżyć te pingi za pomocą rejestru?

Czy mam dawać logi ComboFix albo HiJackThis?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.


(eyeti) #2

Jaki masz system operacyjny?


(patrx95) #3

Win XP


(eyeti) #4

Pro czy HE?


(patrx95) #5

Pro


(eyeti) #6

http://cs.sekocin.pl/index.php/spadek-pingu


(patrx95) #7

nic nie dało

PS dalej jest te 160 ms na serwerze co ma 190 ms ale ludzie mają 50-60ms


(Rivon) #8

skan ad aware lub wstaw logi


(patrx95) #9

ale logi z czego?? hijacka czy SD Fix?? skanowałem kiedyś ale to nic nie dało

walczę już z tym chyba 3 wątek i nic nawet nie ma 99 ms

W dniu 17.07.2008 , o godzinie 21:17 został dopisany post przez patrx95

oto logi z:

ComboFix

HijackThis


(Przemi G) #10

Pożycz modemu od kolegi i sprawdź czy nadal masz taki ping :arrow: Daje 40 % że sytacja się zmieni 8)


(Rivon) #11

Logi raczej czyste


(huber2t) #12

fix w hijackthis

Log z Combofix czysty


(patrx95) #13

no nie wiem czy ktoś mi pożyczy ale zobaczę

huber2t , dzięki za sprawdzenie loga ale nadal jest problem najmniej to 160 ms jest