Mój kolega ma problem bo po uruchomieniu laptopa pojawia się okienko z informacją o konieczności uruchomienia pliku INSTAL.EXE. Na szczęście zawsze klikał ‘nie’ , do tego od niedawna nie działają głośniki i słuchawki. Postanowił sam zadziałać i po licznych próbach tj. aktualizacji sterowników, odinstalowaniu i ponownym instalowaniu ster. do karty dźwiękowej, użyciu programu microsoft fix it (które nic nie dały) postanowił przeskanować komp. za pomocą combofix (podobno wyczytał gdzieś na forum że tak będzie najlepiej). Gdy combofix zakończył prace i zrestartował system nie można urchomić ‘normalnie’ żadnej aplikacji(pojawia się okienko z info : ‘wykonano próbę niedozwolonej operacji na kluczu Rejestru,który został oznaczony do usunięcia’ ) i trzeba za każdym razem zrobić uruchom jako administrator.
Załamał się biedak.
zrobiłem skan za pomocą OTL i prosze o pomoc w uzdrowieniu laptopa.
Nie podałeś raportu Combofixa nie wiadomo więc czy coś usuwał. Zróbmy to tak. Combofix przed skanem (usuwaniem plików itp) musiał wykonać punkt przywracania systemu. Proszę spróbuj przywrócić system do stanu przed użyciem Combofixa http://www.vista.pl/artykuly/11250_przy … vista.html i pokaż nowe raporty OTL.
A więc , jedyny punkt dostępu jaki moge wybrać to '2010-01-16 system: kopia zapasowa systemu windows ’ nie ma nic innego. Wyczytałem że combofix podczas tworzenia raportu zmienia ustawienia zegara. ? (tylko czy to ma jakieś znaczenie???)
Udało mi się znaleźć logi z combofix były w c:combofix.txt widocznie kolega przed uruchomieniem nie umieścił combofix na pulpicie.