Problem z plytą asus-m2n-sli-deluxe


(system) #1

Witam mam problem z płyta główną asus m2n-sli-deluxe. Kupiłem ta płyta główną od kolegi uszkodzona. Powiedział ze podczas pracy wyłączył sie i jak chciał go włączyć to komputer sie włączał po 5sekundach. Gdy wzięłem go do domu podłączyłen go do zasilacza na 24 pin to włączał sie i po 5 sekundach wyłączal ale jak podłączyłen wtyczkę 24 pin i te obok proca to komputer ruszył. Kupiłem od kolegi ta płyta główną razem z procesorem 64 3800+ 2.4 ghz i z zasilaczem. Po kilku dniach kupiłem ram i kartę graficzną. Kartę graficzną kupiłem z wyjściem dms-59. I teraz czekam na ten kabel . Tylko teraz niewiem czy jak będę miał już ten kabel to czy komputer ruszy. Proszę o pomoc . Może ktoś miał podobny problem .


(ra-v) #2

Jakie obok proca?

Kupiłeś płytę trup - może ruszy może nie, może procek jest do niczego. Płyta powinna wydawać jakieś kody dźwiękowe, więc zobacz w instrukcji co one oznaczają.


(system) #3

Na płycie jest wejście 4 pin koło procesora. A podłącze głośniczek to nic cisza.

-- Dodane 18.02.2012 (So) 9:49 --

W poniedziałek około 13 bedzie u mnie listonosz i przyniesie ten kabel dms i sie zobaczy. Tylko boję sie teraz ze nic nieruszy. Poinformuje was.

-- Dodane 18.02.2012 (So) 9:49 --

W poniedziałek około 13 bedzie u mnie listonosz i przyniesie ten kabel dms i sie zobaczy. Tylko boję sie teraz ze nic nieruszy. Poinformuje was.

-- Dodane 18.02.2012 (So) 16:25 --

mysle ze to procesor nie działa bo przeciez bez proca nie piszczy.

-- Dodane 21.02.2012 (Wt) 18:36 --

Kabel mam a i tak nie działa. Procesor napewno padł.