Problem z płytą główną


(Meteo17) #1

Witam wymieniałem płyte główną na nową używaną za 50z K7S5A podłaczyłem wszystko było ok działało ale potem jak włanczałem komputer pokazywało na monitorze NO SIGNAL INPUT i cały czas tak dociskałem sprawdzałęm i nic a jak wyjełem płyte i podzespoły z obudowy położyłem na ziemi podłaczyłem i działa do tej pory, co jest nie tak??

Drugie pytanie mam w płycie bios to nie avard ale juz nowszy jakiś i nie musze aktualizować no a czy jak wyjme ze starej płyty bios moge włożyć do nowej inny bios czy nie można tak??


(Rkizeweter) #2

To karta graficzna - nie wysyła sygnału.


(Michal Kolatek) #3

No signal input to brak obrazu z karty graficznej, podociskaj karte i wtyczke.

Lepiej w ten sposób nie wymieniaj biosu bo będziesz musiał wydać jeszcze raz 50 zł, taka metoda jest możliwa i kiedyś była stosowana podczas ataku wirusem czarnobyl, jak chcesz mieć nowy bios to udaj się do kogoś z UPS' em i normalnie uaktualnij bios.


(Meteo17) #4

nie nie trzeba aktualizować jest dobry już dzięki kurcze bo w starej płycie asusa pchała siostra cd rooma i tranzystor od płyty odleciał dałem do naprawy a ci zamiast przylutowac ten układ to przykleili i podłaczam starą płytę i też pokazuje no signal input powiedzili ze płyty głównej juz sie nie naprawi i kupiłem nową.

Złączono Posta : 30.08.2006 (Sro) 22:10

Do tej płyty mam zasilacz 230W troszę słaby i mam pytanie jak mam kość

256SDRAM 133 A JAK DOKUPIE 256DDR a 33 częstotliwość będzie dobrze, działać.


(system) #5

SDR nie pracują razem z DDR, albo jedno albo drugie :mrgreen:


(Meteo17) #6

Ok dzięki zamierzam dokupić jedną kość by było po 512razem no i dysk nastepny, zasilacz mam słaby tylko 230watt, myśle nad kupnem obudowy z zasilaczem. Co myslicie o tym modelu. Obudowa z zasilaczem


(system) #7

Bude jak chcesz to kup ale bez zasiłki bo ten zasilacz co tam jest to :x

i wsadź sobie fortronika :mrgreen:


(Meteo17) #8

Dlaczego tak uważasz tamten to 400watt ja mam słaby 230watt myśle że ten bedzie dobry a jakie modele polecasz.


(freedom) #9

Trackery są słabe.

bierz samą obudowę i do tego Fortrona 350W z allegro (jakieś 60zł).


(Meteo17) #10

wracając do płyty głownej wsadziłem w dbude wszystko ładnie działa potem właczam drugi raz komputer i na monitorze napis NO SIGNAL INPUT podłaczam druga karte grawiczną i nadal to samo nowy monito kabel i to samo wykładam płyte główną na ziemie podłaczam działa ładnie. Co jest nie tak czy mój zasilacz za słaby 230W


(system) #11

Sprawdź jak mocujesz płyte czy sie z niczym nie styka mocowanie karty i podłączenie wszystkiego


(Wigrus1) #12

to zdanie mnie rozbawiło :stuck_out_tongue:

Mati17 tak długo już na forum jesteś i nie wiesz, że na cyferki na pudełkach się nie patrzy?

Potwierdzam zdania kolegów, buda tak, ale zasilacz fortron 350W :wink:

:lol:

no to ja się nie będę dziwił jakie to będzie głośne ;/ :stuck_out_tongue: