Problem z płytą instalacyjną XP Home Edition

(BLADE2042) #1

Witam mam taki problem otóż już pisałem na forum że chciałem stworzyć własną płytę z systemem Windows XP Home Edition mam tu na myśli powyrzucać takie rzeczy jak:Messenger,Intel Explorer 7,Windows Media Player 9,Service Pack 2 itp.a nato miejsce dodać swoje oprogramowanie takie jak np:Mozilla Firefox 3,Service Pack 3,Windows Media Player 11 próbowałem to zrobić w oprogramowaniu nLite wersja 1.4.6 pasował mi programik gdyż jest w języku ojczystym i można tam to wszystko zrobić tak na wielu forach internetowych mi doradzono.Stworzyłem taką płytkę sobie według własnych upodobań.Po próbie zainstalowaniu nowego systemu ku memu zdziwieniu nic się nie zmieniło dalej był wgrany Service Pack 2,Intel Explorer 7,Windows Media Player 9,Messenger mimo iż po wejściu w płytę instalacyjną stworzoną według własnych upodobań niema tam tych programów.Może coś źle zrobiłem ale wszystko robiłem według instrukcji która była w opisie oprogramowania jak krok po kroku stworzyć taką płytę instalacyjną tu podaję link do tej instrukcji: http://www.purepc.pl/node/881?page=all jednak chyba coś schrzaniłem bo płyta jest tak skonfigurowana jak chciałem.Liczę na pomoc z waszej strony może mi ktoś podsunie pomysł co źle zrobiłem bo według mnie programik jest extra.Partycję C zawsze formatuję najwolniej jak tylko się da nigdy nie robię szybkiego formata.

(Adamkom88) #2

to jednak coś musiałeś zrobić nie tak skoro dalej masz wszystko tak samo.Os tanio robiłem sobie taka płytkę z windowsem xp na początku miałem problem ze stara wersja nLitea ale w nowej już nie było.Jeżeli do tworzenia nowej płyty używasz “czystego” systemu to nie powinno być żadnego problemu bo czasami robią się błędy gdy na były już wrzucane jakieś poprawki a dodasz Sp3.Spróbuj możne wrzucić samego sp3 i zobacz jak się instaluje.a i jak chcesz wrzucić wmp11 to nie odznaczaj do osunięcia w nLicie wpm bo wtedy będzie standard jak dodasz wmp11.A do wrzucenia wmp11 użyj np. tego programu http://www.boooggy.org/slipstreamer/wmp11slips1.3i.exe i wszystko powinno śmigać.

(BLADE2042) #3

OK dzięki za pomoc mam nadzieję że teraz sobie poradzę z tym problemem.

(Łukasz14) #4

BLADE2042 , a zastosowałeś zmiany po stworzeniu tej płytki czy odrazu stworzyłeś obraz iso?

(BLADE2042) #5

Witam może tu coś źle zrobiłem właśnie Łukasz14 możesz mi napisać jak mam to zrobić w jakich funkcjach tego programu aby zastosować te zmiany po stworzeniu takiej płyty bo może rzeczywiście próbowałem stworzyć obraz iso i dlatego taki młyn się zrobił.

(Łukasz14) #6

BLADE2042 , jak zaznaczysz wszystkie pliki które chcesz usunąć itp. to wtedy klikasz zastosuj :wink:

(BLADE2042) #7

OK dzięki za radę.